Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ζοζέ Μποβέ: Η τρόικα στερείται κάθε νομιμότητας

«Η Ευρώπη έχει επιστρέψει σε ένα όραμα παλαιάς κοπής,γιατί οικοδομείται σε βάρος των λαών της» τονίζει ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων 

zoze

«Η Ευρώπη έχει επιστρέψει σε ένα όραμα παλαιάς κοπής,γιατί οικοδομείται σε βάρος των λαών της» τονίζει, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ, ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ζοζέ Μποβέ, ηγετικό στέλεχος του αγροτικού κινήματος στη Γαλλία.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί «δραματικές συνέπειες σε κάθε χώρα, καθώς βλέπουμε άνοδο της ακροδεξιάς, τους λαϊκιστές κι εθνικιστές να χρησιμοποιούν την κρίση όχι για να βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά απεναντίας για να προωθήσουν προτάσεις αναδίπλωσης κι αυτό είναι κάτι απαράδεκτο» σημειώνει ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα, υποστηρίζει ότι «ο τρόπος κατά τον οποίον η τρόικα επέβαλε τη λιτότητα, επέβαλε στην Ελλάδα τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, στους μισθούς και τις συντάξεις, κλπ, είναι απαράδεκτος για οποιονδήποτε λαό της Ευρώπης. Το αληθινό πρόβλημα είναι πως η τρόικα στερείται κάθε νομιμότητας. Όλα έγιναν πέραν του ελέγχου των πολιτών και του Ευρωκοινοβουλίου?κάτι το απαράδεκτο. Αντιθέτως εγώ πιστεύω πως η Ευρώπη είναι το μέσο για να βοηθηθεί μία χώρα».

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων, ασκεί κριτική στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που, όπως λέει, «αποδέχθηκαν την πολιτική της τρόικας (…). Θα έπρεπε να προβάλουν ένα βέτο και να μην αφήσουν την Ελλάδα να πέσει στην παγίδα. Όμως καμιά από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είπε πως αυτό δεν είναι φυσιολογικό να επιβληθούν αυτά τα μέτρα».

By