Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ημέρα εθνικούς πένθους στη Βουλγαρία

Έντεκα άτομα, ανάμεσα στα οποία δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν προάστιο της πόλης κατακλύστηκε μέσα σε λίγες ώρες από θολούς χειμάρρους την περασμένη Πέμπτη

bulgaria-floodsA

Ημέρα εθνικού πένθους είναι η σημερινή στη Βουλγαρία που θρηνεί τα δώδεκα θύματα της καταστροφικής πλημμύρας στη Βάρνα την περασμένη εβδομάδα.

Έντεκα άτομα, ανάμεσα στα οποία δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν προάστιο της πόλης κατακλύστηκε μέσα σε λίγες ώρες από θολούς χειμάρρους την περασμένη Πέμπτη. Ένα άτομο πνίγηκε στην πόλη Ντόμπριτς την ίδια μέρα στις πλημμύρες που προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ και η αρμόδια για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών Βουλγάρα Επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ήταν ανάμεσα στους πολιτικούς που επισκέφτηκαν τη Βάρνα και τη Ντόμπριτς για να συμπαρασταθούν στους συγγενείς των θυμάτων και να υποσχεθούν οικονομική υποστήριξη στους παθόντες.

Σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανέρχονται οι ζημιές από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων παραγόντων.

By