Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Απαράδεκτος και αδικαιολόγητος ο βομβαρδισμός σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα

Το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει τους αθώους πολίτες

gaza

«Εντελώς απαράδεκτο και αδικαιολόγητο» χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας που έγινε αυτήν την εβδομάδα από τον στρατό του Ισραήλ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει τους αθώους πολίτες.

Το Ισραήλ αναφέρεται συχνά στο ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στο να μην χάνονται ζωές αμάχων, όμως η Αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί πως η ισραηλινή κυβέρνηση και ο ισραηλινός στρατός δεν πράττουν αρκετά ως προς αυτό, ανέφερε ο Τζος Έρνεστ στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.

«Ο βομβαρδισμός μιας εγκατάστασης του ΟΗΕ όπου στεγάζονταν αθώοι πολίτες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τη βία είναι εντελώς απαράδεκτος και εντελώς αδικαιολόγητος«, πρόσθεσε ο Έρνεστ.

Πάνω από 1.400 Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στην περιοχή, που σφυροκοπείται από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Από την πλευρά του Ισραήλ, οι απώλειες είναι 56 άνδρες των ενόπλων δυνάμεωνκαι τρεις πολίτες, δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός.

«Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία κατατείνουν στο ότι το πλήγμα έγινε από το ισραηλινό πυροβολικό. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο που να αντίκειται σε όσα ανέφερε ο ΟΗΕ για το επεισόδιο αυτό«, συμπλήρωσε ο Έρνεστ.

«Πιστεύουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση και ο ισραηλινός στρατός χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να τηρήσουν τα πρότυπα που έχουν θέσει σε ό,τι αφορά την προστασία αθώων πολιτών«, τόνισε ο Έρνεστ.

Κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει την αιματηρή επιχείρηση του στρατού του στη Γάζα υπογραμμίζοντας:

«Αυτές οι πληροφορίες για εκατοντάδες αθώους Παλαιστίνιους πολίτες που έχουν σκοτωθεί είναι τραγικές«. Ο Έρνεστ επανέλαβε τις εκκλήσεις των ΗΠΑ να κηρυχθεί εκεχειρία και ζήτησε από τη Χαμάς να σταματήσει τις ρίψεις ρουκετών κατά των αθώων Ισραηλινών πολιτών.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το αμερικανικό Πεντάγωνο κάλεσε το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τις ζωές των αμάχων στις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη συνεχιζόμενη σύγκρουση είναι βαρύς.

By