Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Δεν γνωστοποιείται πότε ξεκινούν οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Είναι έτοιμες να εξαπολύσουν αεροπορικά πλήγματα κατά του ΙΚ

amerikanika-maxitika-516x330

ΗΠΑ είναι έτοιμες να εξαπολύσουν αεροπορικά πλήγματα κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά δεν θα γνωστοποιήσουν εκ των προτέρων πότε θα πραγματοποιηθούν, δήλωσε η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα, η Σούζαν Ράις.

Τα σχόλια τονίζουν το πλήθος των ερωτημάτων που εγείρονται όλο και περισσότερο σχετικά με την χρονική στιγμή που οι ΗΠΑ θα επιλέξουν να επεκτείνουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας από το γειτονικό Ιράκ.

«Δε νομίζω ότι θα ήταν συνετό ή σοφό για εμένα να σας ενημερώσω από αυτό το βήμα ακριβώς πότε αυτό θα συμβεί και τι βήματα θα χρειαστεί να γίνουν προτού αυτό συμβεί» ανέφερε η Ράις στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

«Δεν θα σας δώσω καμία διευκρίνιση ή πρόβλεψη για τη χρονική στιγμή που αυτό θα μπορούσε να συμβεί» σημείωσε η ίδια.

Από την μεριά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε ότι δεν απαιτεί κάθε αεροπορική επιδρομή την έγκριση του Αμερικανού προέδρου.

«Αντίθετα με ορισμένα δημοσιεύματα, (ο πρόεδρος των ΗΠΑ) δεν θα χρειαστεί να εγκρίνει ή να απορρίπτει χωριστά κάθε αεροπορική επιδρομή στη Συρία», διευκρίνισε.

Ωστόσο ο Έρνεστ απέφυγε να δηλώσει εάν ο Ομπάμα θα χρειαστεί να εγκρίνει την πρώτη επιδρομή στη Συρία και περιορίστηκε μόνο στο να αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και η ομάδα του εξετάζουν σχέδια που έχει καταρτίσει το Πεντάγωνο.

Επίσης, ο Έρνεστ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ λαμβάνουν προληπτικά μέτρα με σκοπό να περιορίσουν τις υλικές ζημιές ή τον τραυματισμό αμάχων κατά τις επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία.

By