Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Φέργκιουσον

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πήρες μέρος και η μητέρα του Μάικλ Μπράουν

maikl mpraoun

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας έγινε χθες, Σάββατο στο Φέργκιουσον του Σέντ Λούις στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είναι προγραμματισμένες για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι διαδηλώσεις έγιναν για τον φόνο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού τον Αύγουστο, και πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφού ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε και σκότωσε έναν άλλο αφροαμερικανό νεαρό.

Η μητέρα του Μπράουν, η Λέσλι ΜακΣπέιντεν, περπάτησε στην πρώτη γραμμή μιας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Φέργκιουσον.

Οι διαδηλωτές ζητούν τη σύλληψη και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη του αστυνόμου που δολοφόνησε τον Μπράουν, ενώ οι δικαστικές αρχές εξετάζουν τα στοιχεία της υπόθεσης για να αποφασίσουν αν θα του ασκήσουν διώξεις.

Η ΜακΣπέιντεν, που έχει κατηγορήσει την αστυνομία του Φέργκιουσον για τον φόνο του γιου της, συμμετέχει σπάνια στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται μετά τον θάνατό του.

Κάποια στιγμή εγκατέλειψε την πορεία, στην οποία τελικά συμμετείχαν πάνω από 1.000 άνθρωποι, και πήγε έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον, όπου διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.

By