Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Θέλουμε μια Βρετανία «ενωμένη και ισχυρή»

Ο Λευκός Οίκος θα σεβαστεί το δικαίωμα των Σκοτσέζων να «ψηφίσουν χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις»

President Obama Makes Statement On Ukraine

Οι ΗΠΑ επιθυμούν μια Βρετανία «ενωμένη και ισχυρή», δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας και λίγες ώρες έπειτα από την τελευταία έκκληση υπέρ της ένωσης.

«Η απόφαση ανήκει στους Σκωτσέζους», δήλωσε ο Τζος Έρνεστ όταν ερωτήθηκε σχετικά με το δημοψήφισμα. Όμως η Ουάσινγκτον επιθυμεί η Βρετανία να είναι ένας «ισχυρός, σθεναρός και ενωμένος εταίρος», επεσήμανε, επαναλαμβάνοντας τη φρασεολογία που είχε χρησιμοποιήσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τον Ιούνιο από τις Βρυξέλλες.

Όταν ρωτήθηκε επανειλημμένα για το θέμα στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου σήμερα, ο Έρνεστ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

«Το θέμα θα τεθεί ενώπιον του λαού της Σκωτίας την Πέμπτη», υπογραμμίζοντας ότι ο Λευκός Οίκος θα σεβαστεί το δικαίωμα των Σκοτσέζων να «ψηφίσουν χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι η μάχη μεταξύ των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας της Σκωτίας και των αντιπάλων της θα είναι στήθος με στήθος.

By