Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Νέα προειδοποίηση προς τη Ρωσία

Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε τηλεφωνικά το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ πως η Μόσχα θα αντιμετωπίσει «επιπλέον συνέπειες»

lavrof600_080314

Η Ουάσινγκτον απηύθυνε το Σάββατο, το βράδυ προειδοποίηση προς τη Μόσχα, έπειτα από επιθέσεις φιλορωσικών ένοπλων ομάδων εναντίον πόλεων στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες καταγγέλθηκαν από τη φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του Κιέβου ως «επίθεση» της Ρωσίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν δήλωσε πως είναι «πολύ ανήσυχος» μπροστά στον «αυξανόμενο κίνδυνο να εκδηλωθούν βίαιες συγκρούσεις» και κάλεσε όλους τους πρωταγωνιστές της κρίσης στην Ουκρανία «να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και να προχωρήσουν σε διάλογο για να μειωθεί η ένταση.

Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε τηλεφωνικά το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ πως η Μόσχα θα αντιμετωπίσει «επιπλέον συνέπειες», αν η ένταση με τη γειτονική Ουκρανία δεν μειωθεί και αν τα ρωσικά στρατεύματα δεν αποσυρθούν από τα σύνορα.Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε αυτές «τις οργανωμένες εκστρατείες εξώθησης στην αποσταθεροποίηση και σε δολιοφθορές». Ανακοίνωσε επίσης πως ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στις 22 Απριλίου στο Κίεβο .

Την ώρα που διεξάγονται μάχες σε πολλές πόλεις, ο προσωρινός πρόεδρος Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, συγκάλεσε χθες το βράδυ στο Κίεβο ένα συμβούλιο ασφαλείας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνηυκτα χωρίς να γίνουν ανακοινώσεις.

By