Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έληξε ο συναγερμός στις ΗΠΑ – Πυροβολισμοί έξω από το Κογκρέσο [εικόνες + βίντεο]

Δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση – Ενημερώθηκε ο Ομπάμα

 

kogkreso4

Τελευταία ενημέρωση 22:40

Η εντολή που είχαν δώσει οι αρχές του Καπιτωλίου των ΗΠΑ να κλείσουν τα γραφεία γύρω από στο κτίριο Χαρτ της Γερουσίας, έπειτα από τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν, ήρθη, ανακοίνωσε η αστυνομία πριν από λίγο. Σύμφωνα με Αμερικανούς γερουσιαστές, ακούστηκαν τέσσερις ως έξι πυροβολισμοί πριν η αστυνομία αποκλείσει την περιοχή.

Μια οδηγός αποπειράθηκε να περάσει από ένα οδόφραγμα κοντά στο Λευκό Οίκο, στη λεωφόρο Πενσιλβάνια, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία να την σταματήσει και να την καταδιώξει στην Ουάσινγκτον, με την καταδίωξη αυτή να τερματίζεται πολύ κοντά στο Καπιτώλιο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η Μυστική Υπηρεσία προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο αυτό και «ερρίφθησαν βολές», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Κιμ Ντάιν, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο το επεισόδιο δεν θεωρείται ότι έχει κάποια σχέση με τρομοκρατική ενέργεια. Ο Ντάιν χαρακτήρισε το επεισόδιο ένα «μεμονωμένο περιστατικό» και πρόσθεσε ότι ένα παιδί ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, όλα τα πυρά προήλθαν από αστυνομικούς και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η γυναίκα η οποία φέρεται ότι είναι νεκρή ήταν οπλισμένη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο

Capitol Lockdown
pirobolismoikogkreso2kogkresopirobolismoi
Νωρίτερα μεταδίδαμε:
Ορισμένα από τα γραφεία του Καπιτωλίου έκλεισαν καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί στον εξωτερικό χώρο, όπως ανέφεραν υπάλληλοι και γερουσιαστές.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Καπιτωλίου, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη 2η Οδό και στη Λεωφόρο Συντάγματος (Κονστιτούσιον) και πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας αστυνομικός.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη. Μονάδες του FBI σπεύδουν στο Λόφο του Καπιτωλίου.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By