Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής με Έμπολα

Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ντάλας στο Τέξας

ios ebola

Σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Ντάλας στο Τέξας, νοσηλεύεται ο ασθενής που έχει προσβληθεί από το ιό Έμπολα. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τον ασθενή, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian την Κυριακή, ενώ είχε φτάσει στις ΗΠΑ αεροπορικώς από τη Λιβερία έξι ημέρες νωρίτερα.

Οι καναδικές υγειονομικές υπηρεσίες και το υπουργείο Πληροφοριών της Λιβερίας ανακοίνωσαν ότι ο συγκεκριμένος ασθενής, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε καραντίνα, ταξίδεψε από τη χώρα της δυτικής Αφρικής προς τις ΗΠΑ, μέσω των Βρυξελλών. Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του αμερικανικού νοσοκομείου για την κατάσταση του ασθενούς η κυβέρνηση της Λιβερίας γνωστοποίησε από την μεριά της ότι ο ασθενής δεν εμφάνιζε πυρετό ή οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα του ιού Έμπολα όταν αναχώρησε αεροπορικώς από τη χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου προς τις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Πληροφοριών της Λιβερίας Λούις Μπράουν, η χώρα της δυτικής Αφρικής είχε θέσει σε εφαρμογή «αυστηρά μέτρα» για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού Έμπολα μέσω των αεροπορικών ταξιδιών, αλλά και ότι διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι, οι οποίοι αναθεωρούνται συνεχώς.

«Αυτό το περιστατικό καταδεικνύει τη διεθνή διάσταση της κρίσης του ιού Έμπολα. Επί μήνες, η κυβέρνηση της Λιβερίας τονίζει ότι η ασθένεια αυτή δεν είναι απλά ένα πρόβλημα της Λιβερίας ή της δυτικής Αφρικής», πρόσθεσε ο υπουργός Πληροφοριών της Λιβερίας.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε πάντως ότι ο ασθενής ζήτησε ιατρική φροντίδα έξι ημέρες μετά την άφιξη του στο Τέξας, στις 20 Σεπτεμβρίου, και εισήχθη σε θάλαμο απομόνωσης δύο ημέρες αργότερα.

By