Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής με τον Έμπολα

Σε καραντίνα ο ασθενής που νοσηλεύεται στην Ουάσιγκτον

ebola

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ασθενής που πάσχει από Έμπολα στο νοσοκομείο του Ντάλας στο Τέξας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο.

Η κατάσταση του επιδεινώθηκε το τελευταίο 24ωρο με τον Τομ Φρίντερν, διευθυντή των Κέντρων για τον Έλεγχο των Ασθενειών στην Ατλάντα , να αναφέρει στο CNN:

«Ο άνδρας στο Ντάλας, που δίνει μάχη για τη ζωή του, είναι το μοναδικό κρούσμα Έμπολα στις ΗΠΑ»

Ανέφερε ακόμη πως στις πληγείσες περιοχές της δυτικής Αφρική, όπου μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει από τον ιό πάνω από 3.000 άνθρωποι, η ασθένεια εξαπλώνεται τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο για τους γιατρούς να αντεπεξέλθουν.

Δήλωσε πάντως βέβαιος πως ο ιός δεν θα εξαπλωθεί ευρέως στις ΗΠΑ.  Την ίδια ώρα, Αμερικανός που μολύνθηκε ενώ βρισκόταν στη δυτική Αφρική, ο δρ. Ρίτσαρντ Σάκρα, παραμένει σε καραντίνα στο Ουόρσεστερ, στη Μασαχουσέτη, μετά την εισαγωγή του το Σάββατο με την αρχική διάγνωση να κάνει λόγο για λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο Σάκρα είχε νοσηλευτεί επιτυχώς στη Νεμπράσκα και έλαβε εξιτήριο την 25η Σεπτεμβρίου. Βρισκόταν σε σταθερή κατάσταση αλλά υπό παρακολούθηση για το ενδεχόμενο υποτροπής στο Memorial Medical Center του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe.

 

By