Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Ταξίδεψε με αεροπλάνο η δεύτερη νοσοκόμα με Έμπολα

Μία ημέρα πριν εμφανίσει συμπτώματα

ebola

Το δεύτερο μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου του Τέξας που προσβλήθηκε από τον Έμπολα πήρε πτήση της Frontier Lines και ταξίδεψε από το Κλίβελαντ του Οχάιο στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ στις 13 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν εμφανίσει συμπτώματα της ασθένειας, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και η αεροπορική εταιρεία αναζητούν τους 132 επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης και τους ζητούν να επικοινωνήσουν με δωρεάν τηλεφωνικό αριθμό.

Η υπηρεσία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η νοσοκόμα δεν είχε συμπτώματα στη διάρκεια του ταξιδιού, όπως την ενημέρωσαν τα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου.

Μία ημέρα μετά, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, η νοσηλεύτρια, η οποία είχε φροντίσει τον λιβεριανής καταγωγής Τόμας Έρικ Ντάνκαν, το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα στις ΗΠΑ, πήγε στο νοσοκομείο με πυρετό και τέθηκε σε καραντίνα.

Σύμφωνα με έναν συγγενή της, η νοσηλεύτρια ονομάζεται Άμπερ Βίνσον, ενώ το Ρόιτερς αναφέρει ότι είναι 29 ετών.

«Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας έχουν ανακρίνει την τελευταία ασθενή για να εντοπίσουν άμεσα οποιεσδήποτε επαφές ή πιθανές μολύνσεις και αυτοί οι άνθρωποι θα τεθούν υπό παρακολούθηση», σημείωσε το CDC.

Η 26χρονη νοσοκόμα Νίνα Φαμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που προσβλήθηκε από τον ιό στις ΗΠΑ. Η Φαμ ήταν μέλος της ομάδας που είχε φροντίσει τον Ντάνκαν, ο οποίος πέθανε στις 8 Οκτωβρίου.

By