Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: 203.000 νέες θέσεις εργασίας – Καλά νέα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη

Η ανεργία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών

usa_economy610

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε η εικόνα του εργασιακού χάρτη της Αμερικής τον περασμένο Νοέμβρη, την ώρα που η ανεργία είχε πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών. Το γεγονός αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για υποχώρηση των προσπαθειών τόνωσης της  Oμοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. νωρίτερα απ” ότι υπολογιζόταν αρχικά.

Εντούτοις, πολλοί παρατηρητές προειδοποιούν ότι τα νούμερα του Τμήματος Εργασίας των Η.Π.Α. δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η Κεντρική Τράπεζα θα δράσει όταν oι μεγάλοι επιχειρηματίες συναντηθούν αργότερα μέσα στο μήνα. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο γέρνουν προς τις αρχές του επόμενου έτους. Μολονότι οι 203.000 περισσότερες θέσεις εργασίας του Νοεμβρίου είναι μια βελτίωση μπροστά στις 158.000 ανά μήνα που κυριαρχούσαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν είναι ιδιαίτερα υψηλότερες από το μέσο όρο των 198.000 που σημειωνόταν στους πρώτους εννέα μήνες του 2013.

Την ίδια στιγμή, το Νοέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις Η.Π.Α. μετακινήθηκε από το 76 στο 82%, πολύ περισσότερο απ” ότι αρχικά υπολογιζόταν.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By