Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Υεμένη

Από την επίθεση τραυματίστηκαν πολλοί στρατιώτες

al kaida yemeni

Την ευθύνη για τη ρίψη ρουκέτας κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στην Υεμένη το μεσημέρι του Σαββάτου ανέλαβε η Αλ Κάιντα.

Η οργάνωση «Άνσαρ αλ Σαρία είχε ως στόχο την αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά εκτοξεύοντας μία αντιαρματική ρουκέτα τύπου Law» διαβεβαίωσε σε μία ανακοίνωσε που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα που δρα στην Υεμένη.

Πολλοί στρατιώτες που βρίσκονταν μπροστά στην πρεσβεία τραυματίστηκαν και ένα τεθωρακισμένο όχημα υπέστη ζημιές σε αυτήν την επίθεση που διέπραξε η οργάνωση προκειμένου «να εκδικηθεί για τα παιδιά των μουσουλμάνων που βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Τζόφ χθες» διευκρινίζεται στο κείμενο.

Λίγο πριν, η διπλωματική αποστολή είχε αναφέρει ότι δεν είχε «κανένα λόγο να πιστεύει ότι η αμερικανική πρεσβεία βρέθηκε στο στόχαστρο» μιας επίθεσης, ενώ διαβεβαίωνε ότι η πρεσβεία δεν είχε «πληγεί» και ότι οι αρχές της Υεμένες πραγματοποιούν έρευνες.

By