Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η αμερικανική χρεοκοπία κόβει την ανάσα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν σε χαμηλό 4μήνου

xrimatistismuller

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν σε χαμηλό επίπεδο 4μήνου και οι τιμές του δολαρίου και του πετρελαίου κινούνται επίσης πτωτικά, καθώς υπάρχουν ενδείξεις αυξανόμενης αδιαλλαξίας στις κρίσιμες συζητήσεις στο αμερικανικό κογκρέσο για τον προϋπολογισμό και το όριο του χρέους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,84%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3587 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 0,22%. Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ υποχωρεί κατά 1 δολάριο στα 108,44 δολάρια το βαρέλι. Οι επενδυτές έχουν φοβηθεί από τη φανερή σκλήρυνση της στάσης των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων το Σαββατοκύριακο στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για να σταματήσει η μερική αναστολή λειτουργίας του αμερικανικού δημοσίου και να αυξηθεί το όριο του αμερικανικού χρέους, που είναι αναγκαίο για να αποφευχθεί μία χρεοκοπία των ΗΠΑ σε 10 ημέρες.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI υποχωρούσε το πρωί κατά 0,25%, συνεχίζοντας μία περίοδο δύο εβδομάδων που καταγράφει ζημιές, έχοντας υποχωρήσει από τα υψηλά επίπεδα 5ετίας, στα οποία έφθασε εν μέσω ελπίδων για μία ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας στη βάση χαλαρών νομισματικών πολιτικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By