Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η απάντηση του Κουβέλη στον Ψαριανό

«Δεν προβλέπεται η διαγραφή του από το κόμμα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Θέση γύρω από τα όσα είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός περί έλλειψης δημοκρατίας στη ΔΗΜΑΡ πήρε ο Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του Mega.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι για όλα τα θέματα είχαν ληφθεί αποφάσεις σε επίπεδο τομέων, ενώ είχαν επανειλημμένα εγκριθεί και από την Κεντρική Επιτροπή.

«Για όλα είχαμε συνεννοηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί δεν διεγράφη ο κ. Ψαριανός, απάντησε ότι το καταστατικό του κόμματος δεν προβλέπει τη διαγραφή μέλους.

«Θα μπορούσε να απομακρυνθεί από την Κ.Ο., όχι από τις γραμμές του κόμματος γιατί δεν προβλέπεται από το καταστατικό», ανέφερε.

Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι όποιος θέλει να διαφοροποιείται, πρέπει να διαφοροποιείται με όρους πολιτικούς και τόνισε ότι «ο καθένας κρίνεται με αυτό το οποίο καταθέτει ως δημόσια πολιτική πράξη».

Δεν αποκλείει βουλευτικές εκλογές το 2014

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός του 2014, εκτιμώντας ότι θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των ευρωκλογών και της οικονομικής πολιτικής, αλλά και από την ένταση μέσα στην κοινωνία.

Απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο συνεργασίας με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, ενώ προέβλεψε ότι έρχονται νέα μέτρα.

Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας, παρότι, όπως είπε, είναι τιμητικό να κάνουν αναφορά στο πρόσωπό του.

By