Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Αλ. Τσίπρα

«Τάσσεται τώρα αναδρομικά υπέρ της τότε νόμιμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έδωσε τη θέση της το Νοέμβριο του 2011 στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο»

pasok-grafeia-ippokratous

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Χαριλάου Τρικούπη. Σε ανακοίνωσή της,  κατηγορεί τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απόλυτο πολιτικό παραλογισμό και σημειώνει ότι «τάσσεται τώρα αναδρομικά υπέρ της τότε νόμιμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έδωσε τη θέση της το Νοέμβριο του 2011 στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο»

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε «Πινοσέτ» τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή στις 10 Ιουνίου 2011.Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε στις 28 Οκτωβρίου 2011 τα επεισόδια σε βάρος των εκπροσώπων της Κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης και το κούρεμα του χρέους.Ο κ. Τσίπρας απέρριψε ως φτηνό αντιδημοκρατικό τέχνασμα το δημοψήφισμα που εξήγγειλε στις 31 Οκτωβρίου 2011 ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Τσίπρας «επιβράβευσε» και στέγασε στο ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν την κυβέρνηση Παπανδρέου ή κρίσιμα νομοσχέδια της με στόχο να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία .

Ο κ. Τσίπρας τάσσεται τώρα αναδρομικά υπέρ της τότε νόμιμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έδωσε τη θέση της το Νοέμβριο του 2011 στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λ. Παπαδήμο με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Παπανδρέου, μια πρωτοβουλία συνεργασίας που ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2011.

Αν η στάση του κ. Τσίπρα δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός παραλογισμός, είναι το απύθμενο πολιτικό θράσος.Πρέπει όμως να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι οι Eλληνες πολίτες δεν έχουν πάθει αμνησία και δεν τρώνε κουτόχορτο.Γνωρίζουν και θυμούνται τις συνεχείς, μικροπολιτικές μεταμορφώσεις του, που αποτελούν συνώνυμο της πολιτικής απάτης.»

Aπαντώντας στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «»Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμμένοι». Δυστυχώς δεν μπορούμε να παίξουμε το ρόλο του οικογενειακού συμβούλου που έχει ανάγκη η διαλυμένη οικογένεια του ΠΑΣΟΚ. Aς απευθυνθούν αλλού».

By