Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ατλέτικο «πέταξε έξω» την Μπαρτσελόνα

Σπουδαία πρόκριση για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε 

2086515_w2

Στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που επιστρέφει στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ύστερα από 40 χρόνια (1974) μετά τη νίκη με 1-0 επί της Μπαρτσελόνα, στη ρεβάνς του 1-1 από τον αγώνα στο «Καμπ Νου».

Η Ατλέτικο ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πιο διαβασμένη και σαφώς πιο «πεινασμένη», με τους παίκτες της να καλύπτουν κάθε σπιθαμή στον αγωνιστικό χώρο του «Βιθέντε Καλντερόν» και να χτυπούν την Μπαρτσελόνα στην αδυναμία της: στο κέντρο της άμυνας.

Ύστερα από ένα διάστημα ασφυκτικής πίεσης, οι «ροχιμπλάνκος» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 5ο λεπτό. Σε φάση διαρκείας ο Αντριάν σούταρε αρχικά στο δοκάρι, αλλά η Ατλέτικο επέμεινε και από κεφαλιά-πάσα του Αντριάν, ο Κόκε άνοιξε το σκορ.

Η πίεση της γηπεδούχου συνεχίστηκε αμείωτη αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος των παικτών του Ντιέγκο Σιμεόνε και ειδικά του Νταβίντ Βίγια, ο οποίος είδε τα δοκάρια του Πίντο να αποκρούουν για λογαριασμό του τερματοφύλακα της «Μπάρτσα» στο 11΄ και στο 18΄!

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν άστοχο τον Λιονέλ Μέσι, που έχασε δύο μεγάλες για την κλάση του ευκαιρίες, στο 13΄ με την κεφαλιά του να φεύγει  άουτ και στο 24΄, όταν από σόλο του Νεϊμάρ και πάσα του Βραζιλιάνου πλάσαρε άστοχα.

Στο 48΄ η Μπαρτσελόνα έχασε την τεράστια ευκαιρία της με τον Νεϊμάρ, που νικήθηκε από τον Κουρτουά σε μοναδικό τετ α τετ, αλλά στη συνέχεια η Ατλέτικο απείλησε άμεσα με τους Κόστα στο 65΄ και Γκάμπι στο 70΄ (απέκρουσε και τις δύο φορές ο Πίντο), για να σπαταλήσει την τελευταία ευκαιρία του ματς ο Νεϊμάρ στο 78΄, όταν η κεφαλιά του έφυγε ελάχιστα άουτ και μαζί της κάθε ελπίδα της ομάδας του Χεράρδο Μαρτίνο.

By