Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Βίκυ Σταμάτη «έχει αποφασίσει να πεθάνει»

Δραματική χαρακτηρίζει ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Δρομοκαΐτειου την κατάσταση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου

Stamati

Μία ακόμη φορά κατέρρευσε στις φυλακές Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη, μην αντέχοντας τη σκέψη ότι ο μοναχογιός της δεν ήταν δίπλα της τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Η νέα περιπέτεια για τη σύζυγο του πρώην ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, ξεκίνησε το πρωί της επομένης των Χριστουγέννων, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι είχαν μπροστά τους μία ζωντανή – νεκρή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Espresso» ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο των φυλακών, όπου εξετάστηκε από τον ψυχίατρο και διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα σοβαρή.

«Ενημερωθήκαμε για την κατάστασή της και την επισκέφτηκε και ο δικός μας ψυχίατρος – τεχνικός σύμβουλος, Ιωάννης Νέστορος, ο οποίος, επίσης, έκρινε ότι έπρεπε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο», τόνισε και πρόσθεσε: «Η κ. Σταμάτη εδώ και μέρες αρνείται να ζήσει. Εδώ και μέρες παρέμεινε ξάγρυπνη, ενώ δεν λάμβανε τροφή. Έτσι, με σύμφωνη γνώμη και των δύο ψυχιάτρων, μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, καθώς δεν εφημέρευε το Δαφνί».

Στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, όμως, δεν έμεινε για πολύ, καθώς, όπως επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης, οι γιατροί έκριναν ότι, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. «Ήταν αδύνατον να μείνει εκεί. Έτσι, μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο. Την έχει αναλάβει ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής, Βασίλης Φωτόπουλος. Η κ. Σταμάτη βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Με το ζόρι αναπνέει, ζει. Έχει αποφασίσει να πεθάνει και όλοι προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε, αλλά είναι δύσκολο. Δεν μπορεί να ζει μακριά από το παιδί της».

Χαρακτηριστικός της κακής ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι ο σύντομος διάλογος που είχε με το δικηγόρο της: «Εγώ έκανα τα πάντα, για να αποκτήσω αυτό το παιδί. Αρρώστησα, για να το φέρω στον κόσμο. Και δεν μπορώ να είμαι δίπλα του, να το αγκαλιάσω. Δεν έχω πλέον λόγο ύπαρξης…», φέρεται να είπε.

«Σε μία προσπάθεια να τη βοηθήσουμε, της δόθηκε ειδική άδεια να μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο. Έκλαιγε, δεν μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι της. Αυτή η γυναίκα έχει καταδικαστεί, αλλά και η τιμωρία πρέπει να έχει όρια. Παρακαλούμε τις αρμόδιες Αρχές να της δώσουν δικαίωμα στη ζωή. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, φοβούμαι ότι θα καταφέρει να τερματίσει τη ζωή της…», τόνισε ο κ. Ραγκούσης. Οι δικηγόροι της Φραγκίσκος Ραγκούσης και Αλέξης Στεφανάκης ζητούν με ανακοίνωσή τους να μεταφερθεί άμεσα στο Δαφνί η Βίκυ Σταμάτη.

Πηγή: Espresso

(Visited 1 times, 1 visits today)
By