Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Βαβέλ και ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Χρήστος Αηδόνης*

 

aidonisΗ λέξη Βαβέλ προέρχεται απο την εβραϊκή λέξη «μπαλάλ» που σημαίνει σύγχυση.

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό.

Με την προέλευση της λέξης σίγουρα καμία, αλλά με την σημασία της δυστυχώς πολλές.

Παρακολούθησα με έκπληξη σε δυο διαφορετικές πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές την τρίτη 26/2 δύο απο τα κορυφαία στελέχη του σε διάστημα μισής ώρας περίπου, να τοποθετούνται για το θέμα του κατώτατου μισθού με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

Ο κ. Γ. Μηλιός υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής δήλωνε στο MEGA στην εκπομπή «κοινωνία ώρα μηδέν» , οτι ο κατώτερος μισθός θα ανέλθει αμέσως στα 715 ευρω, ενώ αντίθετα ο κ. Ν. Βούτσης γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ 9.35π.μ δήλωνε , οτι «θα ηταν τρελός και λαικιστής όποιος έλεγε , οτι μπορούμε να επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση αμέσως» μιλώντας  για τον κατώτερο μισθό.

Βλέποντας φυσικά και τις δηλώσεις του κ. Δραγασάκη , οτι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού δεν είχα πια καμία αμφιβολία για τα περι σύγχυσης.

Η «μπαλάλ» είναι «μπανάλ» θα ταίριαζε καλύτερα ως τίτλος αυτού του άρθρου, δηλαδή σε απλά ελληνικά η σύγχυση είναι πια μια κοινότοπη συνήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προτίμησα όμως την Βαβέλ για να θυμίσω στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που περιγράφεται με τον πιο σαφή τρόπο στην παλαιά διαθήκη.

Ο πύργος της Βαβέλ δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Η αιτία ηταν η αδυναμία της συνεννόησης και γί συτό εγκαταλείφθηκε η ανέγερση του.

Μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με θεολογικές αφηγήσεις, αλλά με την αγωνία και την προσδοκία του ελληνικού λαού για ενα καλύτερο αύριο.

Αυτό το αίτημα δεν μπορεί να οικοδομηθεί ούτε με την πλάνη, ούτε με την εξαπάτηση και ούτε φυσικά με την ασέβεια.

*Ο Χρήστος Αηδόνης είναι ανεξάρτητος βουλευτής Δράμας

[space size=»30″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By