Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η βασίλισσα ψάχνει για σεφ

 Με 23.000 λίρες τον χρόνο θα αμείβεται όποιος κερδίσει τη θέση

basilisaelisabetΗ βασίλισσα Ελισάβετ αναζητεί σεφ που θα βοηθά στην προετοιμασία όλων των πιάτων, από επίσημες δεξιώσεις, μέχρι ιδιωτικά γεύματα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εργασιακή εμπειρία σε επιχειρήσεις πέντε αστέρων και «πραγματικό πάθος» για το φαγητό, αναφέρει η αγγελία. Μια «καλή γνώση της γαλλικής κουζίνας» θεωρείται επιθυμητή.

Ο σεφ θα μένει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, θα πρέπει όμως να ταξιδεύει και στις άλλες βασιλικές κατοικίες, όπως το Balmoral, τουλάχιστον για τρεις μήνες το χρόνο. Με 23.000 λίρες τον χρόνο θα αμείβεται όποιος κερδίσει την θέση του εκλεκτού σεφ της βασίλισσας.

«Από επίσημες δεξιώσεις για 200 άτομα, μέχρι γεύμα για δύο και από δεξιώσεις με καναπεδάκια για 800 άτομα αλλά και για τα γεύματα του προσωπικού, οι σεφ μας προετοιμάζουν όλα τα γεύματα βασισμένοι σε εξαιρετικά πρότυπα» αναφέρει η αγγελία εργασίας στη βασιλική ιστοσελίδα.

Τα δημητριακά Special K, τα σάντουιτς με μαρμελάδα και τα κέικ σοκολάτας είναι μερικά από τα αγαπημένα φαγητά της Βασίλισσας, σύμφωνα με τον πρώην προσωπικό της σεφ, που αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης.

Ένα τυπικό βασιλικό γεύμα, σερβίρεται στη 13.00 το μεσημέρι και περιλαμβάνει συνήθως ψάρι, όπως ψητή γλώσσα, πάνω σε μια στρώση από μαρούλια. Στη συνέχεια ακολουθεί απογευματινό τσάι με κέικ και σάντουιτς με φρυγανισμένο ψωμί. Το δείπνο συχνά είναι ελάφι ή σολομός και λευκά ροδάκινα από το κάστρο των Γουίνσδορ.

Όσοι ενδιαφέρονται για την θέση, μπορεί να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.

Euronews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By