Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Γαλλία τρίζει τα δόντια της… Και δεν είναι η μόνη

Ο Πολ Πογκμπά έγινε ο νεότερος Γάλλος σκόρερ στο «Σταντ ντε Φρανς» μετά τον Καρίμ Μπενζεμά, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής υπήρξε ο Βαλμπιενά, ο οποίος ετοίμασε δύο γκολ

gallia-norvigia

Στο κατάμεστο «Σταντ Ντε Φρανς» των Παρισίων, η φιλόδοξη Γαλλία πέρασε ένα ευχάριστο βράδυ κόντρα στην Νορβηγία κυριαρχώντας με 4-0, σε ένα από τα παιχνίδια προετοιμασίας της για το Μουντιάλ.Η Γαλλία των πολλών αναπληρωματικών πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ και αποθεώθηκε στο τέλος από τους οπαδούς της –που είναι φαν, αποκλειστικά της Εθνικής και που γεμίζουν, πάντα, το γήπεδο.

Ο Πολ Πογκμπά έγινε ο νεότερος Γάλλος σκόρερ στο «Σταντ ντε Φρανς» μετά τον Καρίμ Μπενζεμά, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής υπήρξε ο Βαλμπιενά, ο οποίος ετοίμασε δύο γκολ. Στο 51ο λεπτό βρήκε τον Ολιβιέ Ζιρού που διπλασίασε τα γκολ των «τρικολόρ» με τρομερό σουτ, ενώ στο 69ο τροφοδότησε εκ νέου τον Ζιρού που με κοντινή κεφαλιά διπλασίασε τα δικά του τέρματα.

Η Νορβηγία δημιούργησε κάποιες αξιόλογες φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, προτού επέλθει η κατάρρευση. Ο Λοΐκ Ρεμί τέλος, εκμεταλλευόμενος μία εξαιρετική ασίστ του Ντεμπισί έκλεισε το σκορ.
Η σύνθεση της Γαλλίας: Ρουφιέ, Ντεμπισί, Κοσιελνί, Σακό, Εβρά (46′ Ντιν), Καμπάιγ (80′ Καμπελά), Πογκμπά (46′ Μ. Σισοκό), Ματουιντί, Βαλμπιενά (70′ Γκρενιέ), Γκριζμάν (65′ Ρεμί), Ζιρού.

Bαγγέλης Μελέκογλου 

By