Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η «Γιούβε» των ρεκόρ

Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου επικρατώντας με 3-0 της Κάλιαρι έφτανε σε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στη Serie A

juventusA

Στιγμές που ο Γιάννης Φετφατζίδης σημείωνε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης και χάριζε στη Τζένοα τη νίκη επί της Ρόμα, η πρωταθλήτρια Γιουβέντους δημιουργούσε ένα μεγάλο ρεκόρ.

Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου επικρατώντας με 3-0 της Κάλιαρι έφτανε σε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στη Serie A: συνολικά 102, ενώ ολοκλήρωσε και με το απόλυτο στην έδρα της (19 νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις). Παράλληλα η Γιούβε γίνεται η τρίτη ομάδα στη Γηραιά Ήπειρο που συγκεντρώνει περισσότερους από 100 βαθμούς. Είχαν προηγηθεί η Σέλτικ (στους 103 την περίοδο 2001-02) και η Μπενφίκα (στους 101 την περίοδο 1990-91). Στην Ιταλία, το προηγούμενο ρεκόρ είχε η Ίντερ (με 97 πόντους το 2006-07).

Ο Αντρέα Πίρλο άνοιξε το σκορ και έφτασε τα 26 τέρματα με εκτέλεση φάουλ, πλησιάζοντας το ρεκόρ του Σίνισα Μιχαίλοβιτς (δύο μόλις γκολ διαφορά).

Γιορέντε και Μαρκίζιο σκόραραν στη συνέχεια γράφοντας το άνετο 3-0 της Γιούβε, που κατέκτησε τον τίτλο με 17 πόντους διαφορά από τη Ρόμα και 27 από την Νάπολι! Ακόμη πιο πίσω Φιορεντίνα και Ιντερ, ενώ η Μίλαν ήταν μόλις 8η. Η Τζένοα του Φετφατζίδη (το γκολ επί της Ρόμα στο 83ο λεπτό) ήταν στη 14η θέση του καμπιονάτο.

Και, όσον αφορά τους οπαδούς της Γιουβέντους, αυτοί ετοίμασαν ένα εντυπωσιακό κορεό για τον Αντόνιο Κόντε που αποχωρεί από τον πάγκο: «Χωρίς εσένα δεν βαδίζουμε μπροστά. Γιατί είσαι ο καλύτερος και έχεις την Γιουβέντους στην καρδιά σου».

Βαγγέλης Μελέκογλου 

By