Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Γιούλια Τιμοσένκο ζητά τον πυρηνικό αφανισμό της Ρωσίας!

Μάζεψε τις δηλώσεις η πρώην πρωθυπουργός και υποψηφία για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές του Μαΐου

ukraine russia

Τηλεφωνική συνομιλία που αποδίδεται στην Γιούλια Τιμοσένκο διέρρευσε στο ρωσόφωνο Διαδίκτυο και θέλει την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας να λέει ότι «πρέπει να εξολοθρεύσουμε με πυρηνικά τους Ρώσους» μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Ώρα να πάρουμε τα όπλα και να τους σκοτώσουμε, αυτούς και τον ηγέτη τους» ακούγεται να λέει η φωνή που αποδίδεται στην Τιμοσένκο, υποστηρίζοντας πως εάν η ίδια βρισκόταν στην ηγεσία, η χερσόνησος της Κριμαίας δεν θα είχε προσαρτηθεί.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η ίδια η Τιμοσένκο φαίνεται να επιβεβαιώνει τη συνομιλία αλλά να χαρακτηρίζει προϊόν μοντάζ τμήμα της που αναφέρεται στους ρωσόφωνους της Κριμαίας.

Η συνομιλία αποδίδεται στην Τιμοσένκο και τον συνεργάτη της, Νέστορ Σούφριτς και το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube από τον χρήστη Sergiy Vechirko. Το ρωσικό Russia Today (RT), χαρακτηρίζοντάς το «παράδειγμα του βιτριολικού λόγου της Τιμοσέσνκο», το έχει αναρτήσει και με αγγλικούς υπότιτλους.

Συζητώντας σε έντονο ύφος τα τεκταινόμενα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, η Τιμοσένκο λέει, όπως αναφέρει το ρωσικό RT, πως «αυτό ξεπερνά κάθε όριο, είναι ώρα να πάρουμε τα όπλα και να σκοτώσουμε αυτούς του καταραμένους Ρώσους μαζί με τον ηγέτη τους».

«Εάν διοικούσα εγώ, δεν υπήρχε περίπτωση να είχαν πάρει την Κριμαία» συνεχίζει, λέγοντας πως ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει «όλες τις διασυνδέσεις μου για να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος και να μην μείνει ούτε καμένο χωράφι στη Ρωσία».

Ο συνομιλητής της μεταφέρει ερώτηση τρίτου για «το «τι θα πρέπει να γίνει με τα οκτώ εκατομμύρια Ρώσους στην Ουκρανία, είναι απόκληροι»». Σε εκείνο το σημείο, η φωνή που αποδίδεται στην Τιμοσένκο απαντά (ή συνεχίζει την προηγούμενη φράση της) «να σκοτωθούν με πυρηνικά».

Στην ανάρτησή της στο Twitter, η Τιμοσένκο έγραψε: «Η συνομιλία έγινε, αλλά το κομμάτι για τους 8 εκατ. Ρώσους -μοντάζ. Στην πραγματικότητα είπα ότι οι Ρώσοι στην Ουκρανία είναι Ουκρανοί -συγγνώμη για τη γλώσσα».

By