Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Γοητεία του Βιομηχανικού

Ένας «μουντός» παράδεισος!

Η Ινδική εταιρεία αρχιτεκτόνων SPASM Design Architects δημιούργησαν το House Cast in Liquid Stone. Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα στο 2013, καλύπτει 640 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς, Khopoli, στη Maharashtra της Ινδίας.

house-cast-in-liquid-stone-14-800x363

[pullquote style=»border-left»]Χαρακτηριστικό της περιοχής αυτής είναι το άγριο σκουρόχρωμο τοπίο, με την υψηλή βροχόπτωση και την ικανότητα να μετατρέπεται σε μία περιοχή με άφθονη βλάστηση μετά τους νοτιοδυτικούς Μουσώνες. Η γκρι απόχρωση του εδάφους, προέρχεται από το τον βασάλτη, που αποτελεί το πέτρωμα της περιοχής.
Η δημιουργική ομάδα, με κύριο στόχο να σχεδιάσει ένα κτίριο που θα ερχόταν σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον και θα γινόταν ένα με αυτό, αποφάσισε χρησιμοποιήσει στην κατασκευή του, μείγμα από βασάλτη και τσιμεντοκονία. Η πέτρα χρησιμοποιήθηκε σε πολλές μορφές με βάση τη χρήση, τη φθορά, την αφή της.
Το σπίτι σχεδιάστηκε σαν ένα ανθρώπινο καταφύγιο, που αιχμαλωτίζει ταυτόχρονα τη θέα του τοπίου, τον ήλιο, την αίσθηση της βροχής και του αέρα, υπαγορεύοντας σου την εμπειρία του να κατοικείς σε ένα τέτοιο κλίμα, δίχως να σε υποβάλει στα δεινά του. Οι φωτογραφίες δεν είναι σε θέση να αποτυπώσουν την αίσθηση της απελευθέρωσης που νιώθει κανείς όταν βρίσκεται στην άκρη της πισίνας στο τέλος της ανοιχτής βεράντας.
Η ομάδα SPASM, κατάφερε να αυξήσει το δράμα του τοπίου μέσα στο οποίο τοποθέτησε το δημιούργημά της, χωρίς όμως να καταλήξει σε ένα δραματικό και υπερβολικό οικοδόμημα.[/pullquote]

[custom_gallery id=»84268″]

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By