Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η γραμμή της ΔΗΜΑΡ για την ψηφοφορία της Κυριακής και ο Λοβέρδος

Σήμερα θα αποφασίσει τη στάση της η Αγίου Κωνσταντίνου για την πρόταση μομφής

dimar

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκειμένου να επιλεγεί η στάση του κόμματος απέναντι στην ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται να προσανατολίζεται στην επιλογή «παρών», θέλοντας να κρατήσει αποστάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και την κυβέρνηση. Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, βούλησή του  είναι να ψηφίσει «παρών» το κόμμα του, τόνισε ο βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου, ενώ αρνητικός απέναντι στην πρόταση δυσπιστίας εμφανίστηκε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Ένας από τους πονοκεφάλους της Αγίου Κωνσταντίνου είναι και η χθεσινή επέμβαση στην ΕΡΤ, καθώς οι χειρισμοί του Μεγάρου Μαξίμου για τη Δημόσια Τηλεόραση είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρησή της από την κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι η Δημοκρατική Αριστερά ήρε το «εμπάργκο» απέναντι στην παρουσία στελεχών της στο μεταβατικό φορέα, επιθυμεί να φανεί εκ νέου η αντίθεσή της στο συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ώρα, η στάση του επικεφαλής της «Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα» και συνεργαζόμενου με τη ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Λοβέρδου, περιπλέκει λίγο ακόμη την κατάσταση. Μεγάλο λάθος χαρακτήρισε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής ο κ. Λοβέρδος χθες, προσθέτοντας:

«Η κυβέρνηση το καλοκαίρι έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος, μια έωλη και αυταρχική ενέργεια που έφερε το μαύρο στην ΕΡΤ. Αντί να ανοίξει τη δημόσια τηλεόραση στον κόσμο την έκλεισε. Οι συνέπειες αυτής της τραγικής της επιλογής υπάρχουν ακόμα και οι εξελίξεις σχετίζονται με αυτές. Στη συνέχεια η Βουλή ψήφισε έναν νόμο. Κάθε διαμαρτυρία είναι δεκτή και ζωογόνος δύναμη για τη δημοκρατία, όχι όμως στην κατάληψη των δημοσίων κτιρίων. Τα υποστηρίζαμε αυτά και όταν είμαστε στην κυβέρνηση, τα υποστηρίζουμε και τώρα που είμαστε στην αντιπολίτευση. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το δικό του μεγάλο λάθος. Καταθέτει μια πρόταση μομφής, για τους δικούς του λόγους, μη κατανοώντας τι λένε σήμερα οι πολίτες, μη έχοντας σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Όπως ρητά και απερίφραστα καταδικάσαμε το λάθος της κυβέρνησης, το ίδιο ρητά και απερίφραστα καταδικάζουμε το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By