Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η δήλωση Καραμανλή που δεν έγινε ποτέ

Δηλώσεις δεν έγιναν, παρά μόνον μέλη κομματικών οργανώσεων παρότρυναν τον κ. Καραμανλή: «Πρόεδρε, κάνε κάτι τώρα» και «προχώρα»

karamanlis kostas

Γκρίνια υπάρχει σε γαλάζια κέντρα για τον τρόπο που επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής να κάνει δήλωση για τις εκλογές.
Εδώ και μέρες διέρρεαν ότι επίκειται δήλωση-παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για τη στήριξη της παράταξης εν όψει των εκλογών. Πολλοί ίσως σκέφτηκαν ότι για να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός (και να κάνει έστω δήλωση στήριξης) θα αποτελούσε είδηση πρώτου μεγέθους. Οι φήμες ότι θα υπήρχε δήλωση Καραμανλή εντάθηκαν την Τετάρτη το πρωί, με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του πρώην προέδρου.

Αντί όμως δηλώσεως υπήρξε ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου με το οποίο εμφανιζόταν μία δήλωση την οποία… φέρεται ότι έκανε ο κ. Καραμανλής: «Να στηρίξουμε την παράταξή μας, όσο ισχυρότερη η ΝΔ τόσο περισσότερο διασφαλίζεται η αναγκαία για τον τόπο πολιτική σταθερότητα». Ορισμένοι αιφνιδιάστηκαν, αφού περίμεναν δήλωση και ρώτησαν συνεργάτες του πρώην προέδρου εάν θα υπάρξει και γραπτή δήλωση. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «αυτή αρκεί».

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», όρθιος στην είσοδο του γραφείου του δεχόταν τις ευχές ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Η φρουρά απ” έξω, κρατούσε στοιχεία, αλλά ουδείς έδωσε σημασία. Οπως ουδείς έδωσε σημασία στα σοκολατάκια για κέρασμα που είχε στο τραπέζι. Κανείς δεν πήρε. Ετσι όπως ήρθαν τα σοκολατάκια, έτσι κι έφυγαν. Δηλώσεις δεν έγιναν, παρά μόνον μέλη κομματικών οργανώσεων παρότρυναν τον κ. Καραμανλή: «Πρόεδρε, κάνε κάτι τώρα» και «προχώρα».

By