Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

dimar

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ ότι με αφορμή τη πρόταση νόμου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, άνοιξε η συζήτηση για την απλή αναλογική.

«Η κατάργηση του ληστρικού μπόνους αποτελεί το κλειδί της αναλογικής», επιμένει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση της και εκτιμά  ότι σε αυτό το κεντρικό σημείο είναι δυνατόν να υπάρξει μια ευρύτερη συμπαράταξη, προκαλώντας έτσι και το ΠΑΣΟΚ εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί όσον αφορά το μπόνους των 50 εδρών.

«Θεωρούμε ότι όσοι επικαλούνται ευρύτερες τροποποιήσεις στο εκλογικό σύστημα για να μην πάρουν θέση υπερψήφισης ή καταψήφισης της συγκεκριμένης πρότασης νόμου, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η διατήρηση του σημερινού καλπονοθευτικού συστήματος και της τεχνητής πόλωσης», σχολιάζει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, πετώντας το μπαλάκι στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε τα κόμματα να διατυπώσουν με σαφήνεια τη θέση τους για το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.  Είναι ένα κρίσιμο θέμα για τη στερέωση και διεύρυνση της δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση, δείχνοντας ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα συνεχίσει να αναδεικνύει το ζήτημα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By