Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, απαντά η κυβέρνηση στη ΧΑ

Στη φημολογία περί μαζικής παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση τονίζει πως η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Vouliedrana

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, απαντά η κυβέρνηση δια του Σίμου Κεδίκογλου στη φημολογία περί μαζικής παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με στόχο να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα.

«Είναι μια φημολογία η οποία διασπείρεται εντέχνως», είπε ο κ.Κεδίκογλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε «το πιο σύντομο ανέκδοτο» την επίκληση της συνταγματικής νομιμότητας από το ναζιστικό κόμμα, αναφερόμενος στο  non paper της Χρυσής Αυγής περί χρήσης κάθε νόμιμου συνταγματικού μέσου. «Από εκεί και πέρα, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της, ό,τι και αν λένε ή ό,τι και αν διασπείρουν από τη Χρυσή Αυγή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε άλλη συνέντευξη του στην τηλεόραση του Ant1, ο κ.Κεδίκογλου προσπαθώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες για αδράνεια της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα, υποστήριξε ότι οι αρχές είχαν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για τη διερεύνηση παρανομιών από στελέχη της Χρυσής Αυγής και ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενήργησε σαν καταλύτης για να επισπευσθούν αυτά τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο συνταγματικό τόξο, οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις, ο κ.Κεδίκογλου υποστήριξε ότι ο κ.Λαζαρίδης « είπε ότι θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ στο συνταγματικό τόξο, αλλά έθεσε μια σειρά ερωτημάτων» και ισχυρίστηκε οτι: «Όταν ακούγεται το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί», τι ενότητα μπορεί να υπάρξει; Όταν ακούμε για «γουναράδικα», όταν ακούμε για Μελιγαλά, βοηθάει αυτό στην ενότητα των δημοκρατικών δυνάμεων; Αλλά μην πάμε πολύ πίσω. Χθες το βράδυ ο κ. Τσίπρας στο Πέραμα έβαλε στο ίδιο σακί την κυβέρνηση και τη Χρυσή Αυγή.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By