Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Εθνοφρουρά αναλαμβάνει δράση στο Φέργκιουσον

Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν τουλάχιστον έξι φορές

misouri

Ο κυβερνήτης του Μισούρι Τζέι Νίξον διέταξε σήμερα την Εθνοφρουρά να βοηθήσει ώστε να επανέλθει η ειρήνη στο Φέργκιουσον του Μισούρι, λίγες ώρες αφότου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του αφροαμερικανού εφήβου Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.

Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, διαδηλωτές ήρθαν εκ νέου αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της τάξης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη μικρή αμερικανική πόλη Φέργκιουσον, όπου ο Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικό ο οποίος τον πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές. Λίγες ώρες από την εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές, που ήταν κυρίως νέοι, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν που ήταν άοπλος έπεσε νεκρός στις 9 Αυγούστου από τα πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ένα περιστατικό που αναβιώνει το φάντασμα του ρατσισμού στις ΗΠΑ σε μια μικρή πόλη, ο πληθυσμός της οποίας είναι Αφροαμερικανοί και η αστυνομία και η ηγεσία της είναι λευκοί στην πλειοψηφία τους.

By