Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη – Livestreaming

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του, στις 3 Σεπτεμβρίου 1974, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του.

pasok-1Η ανασύσταση της κεντροαριστεράς και ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι το κύριο θέμα του διήμερου συμποσίου, που ξεκινά σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με τη συμμετοχή στελεχών του «όλου ΠΑΣΟΚ» και με το ενδιαφέρον να στρέφεται εκτός από την ομιλία του προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου στις αυριανές ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.

Την έναρξη των εργασιών του συμποσίου θα κηρύξουν στις 11:30 ο κ.Βενιζέλος και ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης. Η πρώτη συνεδρία έχει θέμα «Το ΠΑΣΟΚ εκφραστής του  ριζοσπαστισμού  της μεταπολίτευσης» με προεδρείο τους Απόστολο Κακλαμάνη και Παναγιώτη Ρήγα και εισηγητές τους Ανδρέα Πανταζόπουλο, επίκουρο καθηγητή πολιτικής επιστήμης στο ΑΠΘ, Κώστα Μποτόπουλο, διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου, Κώστα Σκανδαλίδη πρώην υπουργό, Παναγή Παναγιωτόπουλο, επίκουρο καθηγητή Κοινωνιολογίας, Δημήτρη Ρέππα, πρώην υπουργό, Πέγκυ Ζαγορίτη, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Σουλαδάκη και Δημήτρη Μπυρίτη, οικονομολόγου.

Η δεύτερη συνεδρία έχει θέμα «Ο εκδημοκρατισμός του κράτους και των θεσμών» με προεδρείο τους Μιλτιάδη Παπαιωάννου και Χρήστο Πρωτόπαππα κι εισηγητές τους: Χαράλαμπο Ανθόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή Δημοσίου Δικαίου ΕΑΠ, Αντώνη Βγόντζα, νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού την περίοδο 1993-1996, Χριστίνα Ακριβοπούλου, δικηγόρου, Θανάση Ξηρό, δρ. Νομικής, Σταύρο Μπένο, πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα»και τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Η τρίτη συνεδρία έχει θέμα «Παιδεία, Πολιτισμός, Περιβάλλον» με προεδρείο τους Φοίβο Ιωαννίδη και Χαρά Κεφαλίδου και εισηγητές τους Σήφη Μπουζάκη, καθηγητή Ιστορίας Νεοελληνικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών, Πάνο Αναστασιάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννς Καλογήρου, Καθηγητή Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής Ε.Μ.Π, Λίνα Μενδώνη, Γενική Γραμματέας υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βασίλη Βαμβακά, Λέκτορα Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στο ΑΠΘ και Κώστα Καρτάλη, Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε ζωντανά από τις 11:30 το πρωί τις εργασίες του συνεδρίου εδώ:

(Visited 1 times, 1 visits today)
By