Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Η Ελλάδα απομακρύνει τον ανώτατο φοροεισπράκτορά της»

Δημοσίευμα του Focus για την απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη από την γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων 

theoxaris620_301213

«Υπερβολικά επιτυχημένος. Η Ελλάδα απομακρύνει τον ανώτατο φοροεισπράκτορά της» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση που αναφέρεται στον Χάρη Θεοχάρη.

«Είναι ο άνθρωπος που η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως», παρατηρεί το δημοσίευμα χαρακτηρίζοντας τον πρώην γενικό γραμματέα Εσόδων «επιτυχημένο» και υπενθυμίζοντας ότι παρά την επιτυχία του απομακρύνθηκε από το αξίωμά του.

«Πίσω από αυτό κρύβεται μια ανατριχιαστική πολιτική φάρσα», εξηγεί το Focus, και περιγράφει το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης χρέους επειδή σε μεγάλο βαθμό πολλοί πολίτες δεν πλήρωναν για πολλά χρόνια τους φόρους τους.

«Ο Χάρης Θεοχάρης ήλθε για να το αλλάξει αυτό», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό, υιοθετώντας την άποψη του πρώην Γενικού Γραμματέα Εσόδων που θέλει την απομάκρυνσή του να οφείλεται σε πολιτικούς και όχι σε οικονομικούς λόγους.

«Παρά την προσφορά του, ο Θεοχάρης δεν επαινείται από καμία πλευρά»

Σύμφωνα με το Focus που επικαλείται ελληνικά δημοσιεύματα, η εντολή για την απομάκρυνση του Θεοχάρη ήλθε από πολύ ψηλά. «Τώρα αμέσως» φαίνεται να ήταν η εντολή από το Μαξίμου.

Σύμφωνα με το Focus, ο Θεοχάρης δέχθηκε πιέσεις να παραιτηθεί από τον τέως υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα. Αναφέρεται επίσης ότι ούτε ο πρωθυπουργός Σαμαράς ούτε ο Γιάννης Στουρνάρα μπορούσαν να τον απομακρύνουν, καθώς η σύμβασή του έληγε τον Φεβρουάριο του 2018. Υπενθυμίζεται ότι η θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων δημιουργήθηκε κατόπιν πιέσεων των δανειστών και όφειλε να είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα επιτεύγματα του κ. Θεοχάρη και κυρίως η αξιοποίηση της πληροφορικής στα δημοσιονομικά. «Παρά την προσφορά του, ο Θεοχάρης δεν επαινείται από καμία πλευρά», υποστηρίζει το Focus, υπενθυμίζοντας ότι στους λίγους που εκφράζονται θετικά για αυτόν ανήκει ο «σεσημασμένος γκρινιάρης» Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος φέρεται να πιστεύει πως το πρωτογενές πλεόνασμα συνιστά επιτυχία, σχεδόν αποκλειστικά του Θεοχάρη.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

By