Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η εξήγηση της Νοβάρα για Κατίδη

Ο πρόεδρος της Ιταλικής ομάδας χαρακτήρισε την απόκτηση του 20χρονου μέσου, ως μία δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα του.

1086502-5cfa12e0d2cfd77e65bca9f4002a9f62Η κίνηση του Γιώργου Κατίδη να χαιρετίσει ναζιστικά μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Βέροια, φαίνεται θα τον… κυνηγάει για όλη του την ζωή.

Κάτι άλλωστε που ήταν αναμενόμενο, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, καθώς ξέφυγε από τα ελληνικά σύνορα και έγινε γνωστό στην Ευρώπη.

Η Νοβάρα, που αγωνίζεται στην 2η κατηγορία του Ιταλικού Πρωταθλήματος προχώρησε στην απόκτησή του, όμως από την πρώτη κιόλας ημέρα παρατηρήθηκαν κάποιες αντιδράσεις.

Έτσι, ο πρόεδρος του συλλόγου, Μάσιμο ντε Σάλβο έστειλε το δικό του μήνυμα, σχετικά με αυτή την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως δεύτερη ευκαιρία στον Έλληνα άσο, μετά το σοβαρό, αλλά και χαζό παράλληλα, παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε.

«Αυτές τις μέρες καταλήξαμε σε μια σημαντική μεταγραφή, από τεχνικής άποψης. 

Συμφωνήσαμε με τον ποδοσφαιριστή Κατίδη, έναν ποιοτικό μέσο γεννημένο το 1993. Την περασμένη σεζόν είδε το όνομα του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για ένα επεισόδιο που ήταν σοβαρό, αλλά και χαζό. 

Μετά από ένα γκολ με την ομάδα του έκανε έναν χαιρετισμό, ο οποίος επαναφέρει θλιβερές μνήμες για την παγκόσμια ιστορία. 

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποβαθμίσουμε το γεγονός, το οποίο καταδικάζουμε ως ασεβές απέναντι σε εκατομμύρια κόσμου, οι οποίοι εξ αιτίας λανθασμένων ιδεών και μύθων υπέφεραν και πλήρωσαν με την ζωή τους». 

Είδαμε όμως ένα άτομο που ανόητα δεν γνώριζε τη σημασία της κίνησης που έκανε, αλλά τώρα έχει κατανοήσει πλήρως το δράμα που εκπροσωπεί. 

Αποφασίσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία σ’ αυτό το παιδί, επειδή θεωρούμε σημαντικό να κάνουμε λάθη, αλλά δικαιούμαστε να τα αναγνωρίσουμε. 

Η πολιτική για μας μένει έξω απ’ το ποδόσφαιρο, όχι όμως απ’ τη μνήμη. Πιστεύουμε πως πρέπει να υπενθυμίζουμε στα παιδιά μας αυτό που έγινε στην ιστορία, ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Νοβάρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By