Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Η επέκταση των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας θα επιδεινώσει την κατάσταση»

Αυτό τόνισε ο  διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Rosneft, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία, ο Ίγκορ Σέτσιν


russia crimea

Η επέκταση των δυτικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας απλά θα επιδεινώσει την κατάσταση, δήλωσε σήμερα από το Τόκιο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Rosneft, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία, ο Ίγκορ Σέτσιν. «Η ιδέα της επέκτασης των κυρώσεων είναι κάτι που το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει την αντιπαράθεση» είπε ο Σέτσιν, ο επί χρόνια σύμμαχος του προέδρου Πούτιν, στη διάρκεια συνάντησης επενδυτικού φόρουμ μεταξύ Ιαπωνίας και Ρωσίας. «Δεν βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος και είναι αντιπαραγωγικό» σχολίασε ο ίδιος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε χθες συνθήκη στη Μόσχα για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία, παρά τις διαμαρτυρίες των Ουκρανών και τις δυτικές κυρώσεις. Οι ΗΠΑ επέβαλαν τη Δευτέρα ταξιδιωτικούς περιορισμούς και δέσμευση κεφαλαίων και χρηματοοικονομικών πόρων σε 11 Ρώσους και Ουκρανούς, περιλαμβανομένων τεσσάρων Ρώσων βουλευτών. Η ΕΕ επέβαλε τις ίδιες κυρώσεις εις βάρος 21 ατόμων.

By