Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η επιστροφή του John Galliano

Σε ρόλο εισηγητή ο πασίγνωστος σχεδιαστής σε ένα τετραήμερο masterclass στο φημισμένο Parsons New School of Design.

galliano 02Ο εκκεντρικός σχεδιαστής, ο οποίος συνεργάστηκε στην αρχή της χρονιάς με τον οίκο Oscar de la Renta, ήταν ο κύριος εισηγητής ενός τετραήμερου masterclass με τίτλο «Show Me Emotion» στο φημισμένο Parsons New School of Design. Είκοσι επιλεγμένοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια «ειλικρινή συζήτηση» με τον κ. Galliano για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες ενός οίκου μόδας τον 21ο αιώνα.

Μια «ειλικρινή συζήτηση» που πιθανότατα να συμπεριλήφθησαν  λεπτομέρειες για τα σημεία σταθμοί της καριέρας του Galliano ως επικεφαλής σχεδιαστής στη Givenchy και στο Dior, αλλά και λεπτομέρειες για την ρατσιστική ρητορική του που του κόστισε την αποπομπή του, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, από τον οίκο Dior.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το ρατσιστικό παραλήρημα του σχεδιαστή, το οποίο όμως δεν έχει ξεχαστεί.  Το δικαστήριο του Παρισιού είχε κρίνει ένοχο τον Βρετανό σχεδιαστή μόδας  για τα αντισημιτικά σχόλια που είχε κάνει σε καφέ της πόλης, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης όπως ο ίδιος είχε υποστηρίξει.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Γκαλιάνο είχε παραδεχτεί ότι υποφέρει από «τριπλό εθισμό» στο αλκοόλ, τα υπνωτικά χάπια και τα Βάλιουμ και ότι είχε κάνει θεραπεία αποτοξίνωσης για δύο μήνες στην Αριζόνα και στη συνέχεια στην Ελβετία.

Ο πρύτανης του Parsons, Σάιμον Κόλινς, δήλωσε πανευτυχής για την εξέλιξη και προσμένοντας η ανταπόκριση των σπουδαστών να είναι ανάλογη της έκτασης των δικαστικών διαμαχών του John Galliano.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By