Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ζωή της μικρής Μαρίας σήμερα

Η μικρή είναι υπό την κηδεμονία του Χαμόγελου του Παιδιού και ζει μια φυσιολογική ζωή

maria roma

Έγινε γνωστή στο πανελλήνιο πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν σε μια επιχείρηση της σε καταυλισμό Ρομά, η αστυνομία εντόπισε την κατάξανθη Μαρία και συνέλαβε τους ανθρώπους που δήλωναν γονείς της.

Σήμερα η μικρή είναι υπό την κηδεμονία του Χαμόγελου του Παιδιού και ζει μια φυσιολογική ζωή μαζί με τα άλλα παιδιά του οργανισμού. Έχει ήδη ξεκινήσει το νηπιαγωγείο, έχει κάνει φιλίες και γενικά ζει μία ήρεμη ζωή. Αν και, όπως εξηγούν άνθρωποι του Χαμόγελου, ελληνικά φαίνεται να γνώριζε από την αρχή, τις πρώτες ημέρες δεν μιλούσε. «Είναι ένα πολύ έξυπνο κορίτσι. Πλέον, επικοινωνεί στα ελληνικά. Είναι αστέρι», εξηγεί ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στα «Νέα».

Η μικρή Μαρία μοιράζεται το δωμάτιό της με ένα άλλο συνομήλικο κορίτσι, τη Χριστίνα, με την ιστορία της να έχει αρκετές ομοιότητες, και οι δύο τους έχουν γίνει καλές φίλες. Όταν είχε φτάσει στον οργανισμό, βέβαια, ήταν πολύ διαφορετική. Φοβισμένη. Δεν ήθελε ούτε για εξετάσεις να πάει. Έμενε στη μέση του δωματίου και δεν κουνιόταν. Νόμιζε ότι δεν θα ξαναγυρίσει. «Αναγκαζόμουν και της έδινα τα κλειδιά του σπιτιού για να καταλάβει ότι εδώ είναι το σπίτι της», λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Η τοποθεσία του σπιτιού στο οποίο ζει η εξάχρονη έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό. Η προβολή της υπόθεσής της δεν έκανε καλό στον ψυχισμό της. «Δεν της μιλήσαμε μέχρι τώρα για την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια θέλησε να μιλήσει. Εχουμε αποφασίσει όλη η ομάδα να περιμένουμε να ωριμάσει, προκειμένου να μην τρομοκρατηθεί», λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

By