Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η θερμοκρασία πέφτει, το πετρέλαιο όχι

Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει απότομα και την τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,3 ευρώ το λίτρο, η κυβέρνηση ακόμη εξετάζει σχέδια για το επίδομα.

petrelaio-thermansis

Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει απότομα και την τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,3 ευρώ το λίτρο, η κυβέρνηση ακόμη εξετάζει σχέδια για το επίδομα, ενώ καμία συζήτηση δε φαίνεται να έχει γίνει για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Μένει μία εβδομάδα μέχρι να ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης και η τιμή του θα ξεκινήσει από 1,30 ευρώ το λίτρο, ενώ πέρυσι είχε ξεκινήσει από 1.35 ευρώ το λίτρο.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης, ώστε να το λάβουν περισσότεροι δικαιούχοι, καθώς και αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης. 

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ισχύουσα διαδικασία, πρώτα αγοράζει ο καταναλωτής το πετρέλαιο θέρμανσης, στη συνέχεια υποβάλλει αίτηση μέσω  Taxisnet και εάν πληροί τις προϋποθέσεις, τότε πιστώνεται στο λογαριασμό του το ποσό.

Το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο εξετάζει την καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους ως προκαταβολή πριν την αγορά πετρελαίου. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να αγοράζουν οι καταναλωτές το πετρέλαιο χωρίς την προσαύξηση του φόρου, την οποία στη συνέχεια θα εισπράττουν αντί επιδόματος οι πρατηριούχοι.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει επίσης τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και συγκεκριμένα την αύξηση του ορίου της ακίνητης περιουσίας από τα 150.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 200.000 ευρώ για τους έγγαμους σήμερα, καθώς και την αύξηση του εισοδηματικού ορίου από τα 25.000 ευρώ για τους άγαμους και 35.000 ευρώ για τους έγγαμους και την προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο, iefimerida.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By