Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Κίνα εγκρίνει τη συμφωνία για χημικό αφοπλισμό της Συρίας

Τι δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

mideast_syria_2Το Πεκίνο χαιρετίζει τη συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας για την καταστροφή των χημικών όπλων που διαθέτει η Συρία, όπως μεταδίδει το Euronews. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς επισκέφθηκε την κινεζική πρωτεύουσα και επανέλαβε πως το πλαίσιο που όρισαν ο Αμερικανός και ο Ρώσος ομόλογός του, είναι μια ικανοποιητική πρόοδος.

Στην συνάντηση που είχε με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουανγκ Γι, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη αναζήτησης πολιτικής λύσης.

«Μια στρατιωτική προσέγγιση δεν θα επιλύσει το συριακό ζήτημα. Πάνω σε αυτό, Κίνα, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία και η διεθνής κοινότητα συμφωνούν. Για το θέμα της Συρίας η λύση πρέπει να είναι πολιτική», δήλωσε ο Γουανγκ Γι, ενώ ο Λοράν Φαμπιούς σχολίασε: «Η Συμφωνία της Γενεύης, το προσχέδιο της συμφωνίας – πλαίσιο, είναι μια σημαντική πρόοδος. Είναι προφανές πως δεν επιλύει τα πάντα και ότι υπάρχει σειρά από λεπτομέρειες που πρέπει να αναλύσουμε».

Τη Δευτέρα, ο Λοράν Φαμπιούς υποδέχεται στο Παρίσι τον Τζον Κέρι και τον Ουίλιαμ Χέιγκ. Οι τρεις διπλωμάτες θα συζητήσουν τις εξελίξεις για τη Συρία σε γεύμα εργασίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By