Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η «καλή επιτυχία» της Μέρκελ στον ελληνικό τουρισμό

Εμβρόντητους άφησε τους λίγους Έλληνες επίσημους που παρέστησαν στην χτεσινοβραδυνή τελετή εγκαινίων της μεγαλύτερης έκθεσης για τον τουρισμό στον κόσμο, την ITB Βερολίνου, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.
Του Νίκου Φιλιππίδη
FOSPHOTOS
FOSPHOTOS
Σε μια εκδήλωσε με παγκόσμιο ενδιαφέρον η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ επέλεξε να αναφερθεί στην Ελλάδα σχολιάζοντας ότι από τα πρώτα μηνύματα που ακούει φαίνεται ότι θα είναι μία καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή.
Στο πλευρό της Καγκελαρίου και ο πρώην ισχυρός άνδρας του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στον κόσμο TUI Dr. Frenzel, που τώρα έχει αναλάβει κυβερνητική θέση –  ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα φέτος πηγαίνει πολύ καλύτερα από πλευράς κρατήσεων και ζήτησης.
Στην τελετή παρευρίσκονταν εκ μέρους του υπουργείου Τουρισμού ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος και δώρισε στην κ. Μέρκελ ένα εντυπωσιακό λεύκωμα για την Ελλάδα.
Από αύριο στο Βερολίνο θα βρίσκεται και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έχει προγραμματισμένες πυκνές συναντήσειςμε παράγοντες του  τουρισμού.
Στην έκθεση συμμετέχουν πάνω από 180 χώρες και προορισμοί από όλο τον κόσμο, οι επισκέπτες ξερνούν παραδοσιακά τους 170.000 εκ των οποίων οι 110.000 είναι επαγγελματίες του χώρου, ενώ συμμετέχουν περίπου 5.000 δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι media.
[space size=»30″]
By