Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η «Καλιφόρνια της Μεσοποταμίας» [φωτο]

Έντονοι ρυθμοί ανάπτυξης στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Kourdistan2Μια «όαση» οικονομικής ανάπτυξης συνιστά – τηρουμένων των αναλογιών- το Ιρακινό Κουρδιστάν, ένα κράτος 6,5 εκατομμυρίων κατοίκων με υπέδαφος πλούσιο σε «μαύρο χρυσό» που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών παρότι βρίσκεται σε μία πολυτάραχη και ασταθή περιοχή, ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράκ.

Σήμερα είναι ομόσπονδη πολιτεία, (έχει αποκληθεί και «Καλιφόρνια της Μεσοποταμίας») που διοικείται από εκλεγμένη εθνοσυνέλευση.  Στην χώρα δραστηριοποιείται ήδη μια Ελληνική επιχείρηση, ενώ ήδη βρίσκεται στην χώρα και κλιμάκιο της Βουλής, αποτελούμενο από εκπροσώπους των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση. Στο κλιμάκιο μετέχουν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Σάββας Αναστασιάδης, ο Οδυσσέας Κωνσαντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και η Κατερίνα Μάρκου από την ΔΗΜΑΡ. Στην χώρα δραστηριοποιούνται από χρόνια εταιρίες – κολοσσοί της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής όπως η Chevron η Total  και άλλες.

Ενδεικτικές των ρυθμών ανάπτυξης είναι και οι φωτογραφίες που απεικονίζουν -πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικά- πόλεις της χώρας: 

kourdistankourdistan3

 

kourdistan4

By