Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η καλύτερη φετινή παράσταση για τον «βασιλιά» Φέντερερ..

Ο Ρότζερ Φέντερερ έδωσε την καλύτερη, ίσως, φετινή του παράσταση το βράδυ της Πέμπτης στην O2 Arena του Λονδίνου. Νίκησε 2-0 σετ, με το εντυπωσιακό 6-0, 6-1(!) τον Αντι Μάρεϊ σε μόλις 56 λεπτά, για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Β” ομίλου του ATP World Tour Finals και πέρασε επιβλητικά στα ημιτελικά, παίρνοντας μαζί του στην τετράδα και τον Κέι Νισικόρι.

Federer of Switzerland embraces after defeating Murray of Britain in their tennis match at the ATP World Tour finals at the O2 Arena in LondonΟ Ελβετός ήταν καταιγιστικός, παίζοντας χωρίς άγχος καθώς ήδη είχε εξασφαλίσει την πρόκριση μετά την απογευματινή νίκη του Ιάπωνα επί του Νταβίντ Φερέρ. Πήρε μέσα σε 26′ λεπτά το πρώτο σετ με 6-0 και έφτασε στο 5-0 στο δεύτερο, με εντυπωσιακό τένις (χωρίς να πάρει ούτε έναν άσο!) απέναντι στον Βρετανό που ήθελε νίκη με 2-0 για να περάσει αυτός αντί του Νισικόρι.

Ο Μάρεϊ πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση, μετά το πρώτο σετ είχε να αντιμετωπίσει και την απογοήτευση του αποκλεισμού του και το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει το 6ο γκέιμ του δεύτερου σετ, μειώνοντας σε 5-1 και αποφεύγοντας την χειρότερη ήττα της ιστορίας του σε τουρνουά της ATP Tour.

Ωστόσο, ισοφάρισε τη χειρότερη ήττα που έχει δεχθεί. Ο προηγούμενος που τον είχε νικήσει με 2-0 σετ και 6-1, 6-0 (με αντίστροφη σειρά, δηλαδή), ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς το 2007 στο τουρνουά του Μαϊάμι.

Πλέον, ο Φέντερερ πέρασε ως πρώτος στον όμιλο, ο Νισικόρι ως δεύτερος και περιμένει την εξέλιξη των δύο αγώνων του Α” ομίλου, που διεξάγονται την Παρασκευή (14/11): Νόβακ Τζόκοβιτς εναντίον Τόμας Μπέρντιχ και Σταν Βαβρίνκα εναντίον του Μαρίν Τσίλιτς. Ο Τζόκοβιτς είναι στο 2-0 νίκες και αγκαλιά με πρόκριση και πρωτιά (αν νικήσει, μάλιστα, εξασφαλίζει και το Νο 1 στο τέλος του χρόνου), ενώ Βαβρίνκα και Μπέρντιχ έχουν από μία νίκη, την ώρα που ο Τσίλιτς έχει δύο ήττες.

By