Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν είναι φορολογικός παράδεισος

Εμπλοκή επιχειρήσεων στη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, βλέπει η Κυβέρνηση και ζητά έλεγχο και σε άλλες χώρες.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗςΥποκρισία χρέωσε στους Ευρωπαίους εταίρους ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με αφορμή την απόφαση του Eurogroup. «Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εκθέσεις αναλυτών, από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς, περιλαμβανομένης της moneyval, που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η Κύπρος δεν είναι αυτό που την κατηγορούν» δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η χώρα του είναι κέντρο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και φορολογικός παράδεισος.

Σημείωσε πως η ανεξάρτητη έρευνα που θα γίνει με εντολή της Ε.Ε. για το θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος θα επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα και τη συμμόρφωση της Κύπρου με τα διεθνή πρότυπα και κάλεσε τους εταίρους να επεκτείνουν στις χώρες τους τον έλεγχο που επέβαλαν στην Κύπρο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για υποκρισία, αφού όπως δήλωσε δεν βλέπουν πως ορισμένες επιχειρήσεις τους που εμπλέκονται στη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καιροφυλακτούν κατά του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Κύπρου για να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο. «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου, για να μην πω την αγανάκτησή μου γι” αυτό», υπογράμμισε.

«Κατά ένα ειρωνικό τρόπο οι κυβερνήσεις τους υποστηρίζουν πως αυτοί οι πόροι κατατέθηκαν και επενδύθηκαν στην Κύπρο μέσω δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

By