Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η λίστα των επικηρυγμένων από την ΕΛ.ΑΣ

1Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια πως θα επικηρυχθούν για 4 εκατομμύρια ευρώ οι Χριστόδουλος Ξηρός, Νίκος Μαζιώτης και οι δράστες της δολοφονίας των δύο δύο μελών της Χρυσής Αυγής, δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Η λίστα της ΕΛ.ΑΣ με τις προκηρύξεις χρηματικών αμοιβών

  • Βασίλης Παλαιοκώστας

Το 2011 υπήρξε προκήρυξη χρηματικής αμοιβής 1.000.000 Ευρώ για τη σύλληψη του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του καταζητούμενου Βασίλειου Παλαιοκώστα του Λεωνίδα – Ηλία και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, την 17-05-1966.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο αδελφός του είχα επικηρυχθεί και στο παρελθόν με 250.000.000 δραχμές ο καθένας για τη μεγάλη κλοπή των αρχαίων της Κορίνθου.

  • Οι δράστες της επίθεσης κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Το 2009 υπήρξε προκήρυξη χρηματικής αμοιβής ύψους 1.000.000 ευρώ σε όσους πολίτες συμβάλουν στο έργο των Aρχών για την αποκάλυψη, εντοπισμό και σύλληψη των άγνωστων δραστών που συμμετείχαν στην δολοφονική απόπειρα κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, προχώρησαν σήμερα με κοινή τους απόφαση το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Οικονομικών.

  • Οι ληστές με τα μαύρα

Τον Οκτωβρίου 2009 επικυρώθηκαν με το ποσό των 600.000 ευρώ τρία άτομα που καταζητούνται για υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος.Σύμφωνα με σημερινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, επικηρύσσονται ο 33χρονος Συμεών Σεϊσίδης του Ιωάννη, ο 28χρονος αδελφός του Μάριος Σεϊσίδης και ο 31 ετών Γρηγόρης Τσιρώνης.

  • Για τους εμπρηστές των δασών

Το 2007 η κυβέρνηση προκήρυξε χρηματική αμοιβή υπέρ οποιουδήποτε προσώπου παράσχει, σε αρμόδια Αρχή, στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη εμπρησμών σε δάση ή δραστών εμπρησμών εκ προθέσεως σε δάση, χορτολιβαδικές ή γεωργοδενδροκομικές εκτάσεις που προκλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2007 μέχρι την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης αυτής, καθώς και όσες ενδεχομένως προκληθούν μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (31.10.2007).

Η αμοιβή καθορίζεται από εκατό χιλιάδες (100.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, για κάθε περίπτωση εμπρησμού, αναλόγως της τυχόν επέλευσης θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού προσώπου, του είδους, του μεγέθους και της σπουδαιότητας της έκτασης που κάηκε, του ύψους των προκληθεισών ζημιών και του κοινού κινδύνου ή κινδύνου που προέκυψε ή θα μπορούσε να προκύψει σε αντικείμενα ή πρόσωπα, αντίστοιχα, εξαιτίας του εμπρησμού. Η συνδρομή των ως άνω προϋποθέσεων θα προκύψει από ένορκη διοικητική εξέταση που θα διενεργείται για κάθε περίπτωση, από την αρμόδια Υπηρεσία που ενεργεί την σχετική ποινική προανάκριση.

  • Οι προκηρύξεις αμοιβών για την 17Ν και Επαναστατικό Αγώνα

Eνα δισ. δρχ. χρηματική ήταν η αμοιβή που λάμβανε όποιος έδινε πληροφορίες ή στοιχεία που θα οδηγούσαν στην σύλληψη των δολοφόνων του Bρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Aθήνα, Στέφεν Σόντερς. Mε κοινή απόφαση των τότε υπουργών Δημόσιας Tάξης Mιχάλη Xρυσοχοϊδη και Oικονομικών Γιώργου Δρυ. Προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους 1.000.000.000 δρχ. σε οποιονδήποτε έδινε στοιχεία και πληροφορίες στις αρμόδιες Αρχές που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη και σύλληψη των αγνώστων δραστών, οι οποίοι στις 8 Iουνίου 2000 και ωρα 07.45′ στη Λεωφόρο Kηφισίας 294 στη Φιλοθέη (περιοχή «Σίδερα Xαλανδρίου) δολοφόνησαν τον Bρετανό υπήκοο Στέφεν Oυϊλιαμ Tζόν Σοντερς ετών 53, κάτοικο Nέας Eρυθραίας Aττικής, στην οδό Σκουφά 82, Tαξίαρχο Aκόλουθο Aμυνας της Bρετανικής Πρεσβείας στην Aθήνα.

Παράλληλα οι ΗΠΑ έδιναν ένα εκατομμύριο δολάρια για όποιον έδινε στοιχεία για την επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Αθήνα, στις 12 Ιανουαρίου 2007. Αυτή η αμοιβή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ανταμοιβή για Δικαιοσύνη», μέσω της οποίας προσφέρεται αμοιβή μέχρι του ποσού του 1.000.000 δολαρίων «για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην επιτυχή εξιχνίαση της επίθεσης μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών», επικήρυξη που ξαναδημοσιεύθηκε μόλις συμπληρώθηκε ο χρόνος από την επίθεση.

Η δεύτερη προκήρυξη αφορά την ίδια επίθεση -την ευθύνη της οποίας έχει αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας»- με 800.000 ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By