Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η λαθρομετανάστευση στην ατζέντα Γιουνκέρ

Στο υπουργείο Ναυτιλίας βρέθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο της Frontex και του Λιμενικού σώματος

2
Για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα θαλάσσια σύνορα της χώρας και για τις κοινές επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος με στελέχη της Frontex, ενημερώθηκε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος επισκέφθηκε το Γραφείο Συνδέσμων του Οργανισμού για τη Διαχείριση της Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα της Ευρώπης (FRONTEX), στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Τον κ. Γιουνκέρ, υποδέχθηκαν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, καθώς και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μετέβη επίσης στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου του ΛΣ, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τη λειτουργία του κέντρου και να ενημερωθεί από στελέχη του Λιμενικού για το έργο του σώματος.

Εξάλλου, ο κ. Γιουνκέρ συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, επισκέφθηκε τα έργα της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά και συγκεκριμένα το φρέαρ εκκίνησης του ΤΒΜ (Μετροπόντικα) στην Αγ. Βαρβάρα και το εργοτάξιο του μετρό στην Πλ. Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό.

By