Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Μπάγερν στην κορυφή της Ευρώπης

1369425705_extras_portada_4Οι «Βαυαροί» επικράτησαν 2-1 της Μπορούσια στον τελικό του Λονδίνου και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια αυτό το οφείλουν σε έναν παίκτη… Τον Αριέν Ρόμπεν, ο οποίος μπορεί να έχασε δύο ανεπανάληπτα, για την κλάση, του τετ-α-τετ, ωστόσο έφτιαξε το πρώτο γκολ της Μπάγερν και πέτυχε το 2ο στο 89’, με το οποίο βγήκε νοκ άουτ η Ντόρντμουντ.

Με τη νίκη της αυτή, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες έφτασε τα 5 Κύπελλα Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ, συγκομιδή που ξεκίνησε το 1974 και τη συνέχισε το 1975, το 1976 και το 2001.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι σε όλη του την διάρκεια είχε απίστευτο ρυθμό και από τις δύο ομάδες, οι οποίες απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η φυσική κατάσταση παίζει τεράστιο ρόλο.

Έτσι, η Ντόρντμουντ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, μπλοκάροντας την κυκλοφορία της μπάλας από την Μπάγερν και απειλώντας στο 14’ με τον Κούμπα, στο 19’ με τον Ρόις και στο 22’ με τον Μπέντντερ.

Έπεσε όμως σε έναν καταπληκτικό Νόιερ, ο οποίος στις δύο πρώτες περιπτώσεις απομάκρυνε τον κίνδυνο από την εστία του και επέτρεψε στους «Βαυαρούς» να πάρουν βαθιά ανάσα ανακούφισης.

Όσο περνούσε η ώρα όμως, η Μπάγερν άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της, να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» και να κάνει αισθητή την παρουσία της, στην εστία του Βάιντενφελερ.

Ωστόσο, ο τερματοφύλακας των τυπικά γηπεδούχων βρέθηκε και εκείνος σε καταπληκτική ημέρα. Κάτι που απέδειξε όχι μόνο στην κεφαλιά του Μάντζουκιτς στο 26’, αλλά κυρίως στα δύο τετ-α-τετ που είχε κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τον Ρόμπεν, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Ο ξέφρενος ρυθμός, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, διατηρήθηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους «Βαυαρούς» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν στο 60’ όταν ο Μάντζουκιτς κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ.

Η χαρά της ομάδας του Μονάχου κράτησε όμως μόλις για 7 λεπτά, καθώς ο Ντάντε έκανε καθαρό πέναλτι στο Ρόις και ο Γκουντογκάν που ανέλαβε την εκτέλεσή του, ευστόχησε.

Στον υπολειπόμενο χρόνο, η Μπάγερν φάνηκε να έχει μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος της. Ούτε στο 72’ όταν ο Σούμποτιτς έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Ρόμπεν, ούτε στο 77’ όταν ο Μίλερ προτίμησε να πασάρει στον Μάντζουκιτς αντί να σουτάρει από ευνοϊκή θέση.
Στο 89ο λεπτό όμως όλα άλλαξαν και ο Ρόμπεν, με το γκολ που πέτυχε χάρισε τη νίκη στην Μπάγερν και μαζί την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ.

By