Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η νέα τρέλα: Μεγάλο στήθος για μια μέρα

Φανταστείτε ότι είστε καλεσμένη σε μια σημαντική βραδιά, επιλέγετε τα ρούχα και το χτένισμα με προσοχή, αυτό που λείπει είναι ένα ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό.

rowe

Η νέα μόδα στις ΗΠΑ απαιτεί για τις ανάγκες μιας βραδιάς μια νέα μέθοδο προσωρινής αύξησης του στήθους. Ενα ειδικό υγρό, όπως το σέρουμ που μπαίνει στο πρόσωπο, τοποθετείται με βελόνα στο στήθος και το κάνει να μεγαλώνει σχεδόν φυσιολογικά και να μικραίνει πάλι μέσα σε 24 ώρες.
Η τιμή της επέμβασης είναι 2.660 ευρώ και ασκείται με επιτυχία από τον γιατρό Rowe της Νέας Υόρκης. Σε ένα άρθρο του στους New York Times εξηγεί:

«Η διαδικασία αυτή είχε εφευρεθεί ώστε ορισμένες γυναίκες να παίρνουν μια πρόγευση για το τι σημαίνει αυξητική στήθους. Οταν οι ασθενείς δεν είναι σίγουρες ότι θέλουν προσθετικά τότε τις αφήνουμε 24 ώρες να τα δοκιμάζουν πριν αποφασίσουν».

Προφανώς δεν χρειάστηκε πολύ ώστε οι γυναίκες να κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν την μέθοδο πριν πάρουν τη μεγάλη απόφαση. «Πουλάει τρελά για γάμους, γιορτές και εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί» λέει γελώντας ο γιατρός Rowe .

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν κάνει τους άλλους γιατρούς να γελάνε. Ο δόκτωρ Steven Teitelbaum, αισθητικός χειρουργός και καθηγητής της έγκριτης ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια εκτιμά ότι αυτή η μέθοδος «δεν είναι απαραίτητη. Μπορεί κάποιος να φορέσει ένα ειδικό σουτιέν και τέλος». Ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας πλαστικής χειρουργικής Michael Edwards είναι εξίσου επιφυλακτικός: «Οι αυξομειώσεις του στήθους με ανησυχούν» δηλώνει.

By