Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η «ναυμαχία» του ΟΛΠ

Cosco και κυβέρνηση σηκώνουν τα μανίκια και παίρνουν «θέση μάχης» για το φιλέτο του Πειραιά

Cosco_terminal600

«Θέσεις μάχης» λαμβάνουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου προκήρυξης ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% των μετοχών της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, οι διαβουλεύσεις σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο για την τελική μορφή του κειμένου εντείνονται, αφού μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι «υπηρεσίες» έχουν αναλάβει να συντάξουν ένα κείμενο το οποίο να «στέκεται» σε νομικό επίπεδο.

Και ενώ μέχρι και χθες το απόγευμα οι τηλεδιασκέψεις για τη διαμόρφωση του κειμένου δεν είχαν τελειωμό, με επίκεντρο το φιλικό διακανονισμό, οι «αντιμαχόμενες πλευρές» προετοιμάζονται για να υπερασπίσουν τις θέσεις τους.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο φιλικός διακανονισμός μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, ο οποίος προβλέπει νέα επένδυση των Κινέζων στον προβλήτα ΙΙΙ ύψους 230 εκατ. ευρώ, με παράλληλη αναστολή των εγγυημένων εσόδων που καταβάλλουν στον ΟΛΠ σε ετήσια βάση για την παραχώρηση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ.

fosphotos.com
fosphotos.com

Πηγή: naftemporiki.gr

By