Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ολυμπιακή κόβει τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο!

H Olympic Air ενημέρωσε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες συνεργάτες της πως σταματάει τις πτήσεις

Του Νίκου Φιλιππίδη

aegeanolympic«Αγαπητοί συνεργάτες, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, από την 14η Οκτωβρίου 2013 οι πτήσεις από Αθήνα προς Ηράκλειο και από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη διακόπτονται. Για τα εισιτήρια της ΟΑ έχουν ήδη εκδοθεί για ταξίδια μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία μπορεί να επιστρέφεται η αξία τους στο σύνολό της, απευθείας μέσω των GDS (Refund notice)». Mε αυτή την ανακοίνωση η Olympic Air ενημέρωσε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες συνεργάτες της πως σταματάει τις πτήσεις από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο από τις 14 Οκτωβρίου, ενώ δεν θα εκτελεί από τις 30 Σεπτεμβρίου και τις πτήσεις προς Ρόδο.

Στο κείμενο προς τους πράκτορες δίνεται η διαβεβαίωση ότι για όσους έχουν βγάλει ήδη εισιτήρια οι πτήσεις τους προς τους προαναφερόμενους προορισμούς οι θέσεις τους είναι διασφαλισμένες από την Aegean. Μετά και από αυτή την εξέλιξη ο άλλοτε κραταιός αερομεταφορέας, θα πετά επί της ουσίας μόνο στις άγονες γραμμές, χαράσσοντας τον δρόμο της συρρίκνωσης ανεξάρτητα από την τύχη της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για την απορρόφησή της από την Aegean.

Σημειώνεται ότι από τον Οκτώβριο του 2009, η μεταξέλιξη της Ολυμπιακής, η Olympic Air εγκατέλειπε σταδιακά τα περισσότερα δρομολόγια εξωτερικού της παλαιάς ΟΑ, όπως τις γραμμές των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Ρωσίας.

Το 2010 επιχειρήθηκε η αποτυχημένη συγχώνευση με την Aegean Airlines. Το «όχι» της ΕΕ δεν επαναπροσδιόρισε και πολύ τα πλάνα της εταιρείας, αφού συνεχίστηκε η συρρίκνωση στόλου και αεροσκαφών, με αποτέλεσμα η εταιρεία να περιοριστεί στο εσωτερικό δίκτυο και σε διάφορους βαλκανικούς προορισμούς.

Έτσι, φτάσαμε το 2012 στην προσπάθεια εξαγοράς της από την Aegean Airlines, όπου – ανεξάρτητα της τελικής έκβασης – η ΟΑ οδηγείται σε περαιτέρω μείωση προορισμών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By