Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ουκρανική κρίση στη συνάντηση Παπούλια με τον Ελβετό ομόλογο του

«Η ελληνική Προεδρία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενδυνάμωση των σχέσεων ΕΕ- Ελβετίας»

Papoulias

Οι τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις, με προτεραιότητα την κρίση στην Ουκρανία και τις σχέσεις της ΕΕ με την Ελβετία, απασχόλησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον Ελβετό ομόλογό του, Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, με τον οποίο συναντήθηκε στη Βέρνη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ενώ αύριο πρόκειται να επισκεφθεί το επιστημονικό πρόγραμμα CERN, στη Γενεύη.

«Η ελληνική Προεδρία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενδυνάμωση των σχέσεων ΕΕ- Ελβετίας και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα αρθούν όλα τα εμπόδια για την επίλυση των εκκρεμών, στη συνεργασία μας, θεμάτων» σημείωσε ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος, εμμέσως, στην επίτευξη συμφωνίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις καταθέσεις πολιτών των 28 στην Ελβετία.

Όσον αφορά την πολιτική κρίση στην Ουκρανία, τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της ελβετικής προεδρίας του ΟΑΣΕ για την αποκλιμάκωση της κρίσης και πρόσθεσε ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν, επίσης, το γενικότερο ζήτημα της ασφάλειας στην Ευρώπη σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση.

«Επιθυμούμε την ενδυνάμωση ειλικρινούς και στέρεης συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία σε όλα τα επίπεδα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.

By