Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βαρκελώνη: η πόλη της Αρχιτεκτονικής του Gaudi

Δεν είναι τυχαίο ότι οι τουρίστες την επισκέπτονται παραπάνω από μια φορά…

μπαρτσα

Η Βαρκελώνη είναι από αυτές τις πόλεις που όσες ηµέρες και αν έχεις στην διάθεσή σου δεν σου φαίνονται ποτέ αρκετές για να την γνωρίσεις. Δεν είναι από τις πόλεις που απλά γνωρίζεις, αλλά από εκείνες που πρέπει να γίνεις κοµµάτι της, να ζήσεις για λίγο στους ρυθμούς, για να σου αποκαλύψει την πραγµατική της µαγεία και που στο τέλος μάλλον σε βάζουν σε σκέψεις για να ψάξεις σπίτι και δουλειά εκεί. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι είναι από τις ευρωπαϊκές πόλεις που οι τουρίστες την επισκέπτονται παραπάνω από μια φορά.

Η γνωριµία µε την Βαρκελώνη γίνεται εύκολα καθώς το σύστημα των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι κάτι παραπάνω από υποδειγματικό και είθισται να ξεκινά από την περίφηµη La Rambla, το πεζόδροµο που ξεκινάει από τη µεγαλειώδη Plaza de Catalunya και καταλήγει στο λιμάνι. Σε όλη την διαδροµή µουσικοί, µικροπωλητές, καλλιτέχνες του δρόµου φροντίζουν να ενισχύουν την µοναδικότητα της πρωτεύουσας της Καταλονίας. Από εκεί ακολουθήστε τα γραφικά στενά της Παλιάς Πόλης και βρεθείτε ξανά στην θάλασσα και την Barceloneta, από τις πιο συναρπαστικές συνοικίες της Βαρκελώνης και φυσικά µια πανέµορφη γεµάτη ζωή παραλία και γραφικά tapas bar.

 

[custom_gallery id=»85822″ layout=»masonry»]

 

Κατευθυνθείτε στο Λιµάνι από πού αναχωρεί και το τελεφερίκ που οδηγεί στο Montjuic, τον λόφο που αποτέλεσε και το επίκεντρο των Ολυµπιακών Αγώνων το 1992 αφού ήταν το µέρος που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το Ολυµπιακό αθλητικό συγκρότηµα της Βαρκελώνης, ενώ μια στάση στο Camp Nou, την θρυλική έδρα της Barcelona θεωρείται απόλυτα επιβεβλημένη από την στιγμή που θα βρεθείτε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

[pullquote style=»border-left»]Την επόµενη µέρα αφιερώστε την στον Γκαουντί, την εµβληµατική προσωπικότητα που σηµάδεψε την αρχιτεκτονική αλλά και την προσωπικότητα της πρωτεύουσας της Καταλονίας. Ό,τι και αν έχετε ακούσει για τον Γκαουντί και το έργο του σίγουρα είναι λίγο µπροστά στην πραγµατικότητα. Η φημισμένη La Pedrera φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο την άποψη του Gaudi για το πώς πρέπει να είναι μια πολυκατοικία ενώ το πάρκο Guell μοιάζει βγαλμένο από τα παραμύθια και εξασφαλίζει μοναδική πανοραμική θέα της πόλης. Για το τέλος αφήσαμε την Sagrada Famiglia. Εντυπωσιακή μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα, που ηµιτελής ακόµα ορθώνεται στον ουρανό της Βαρκελώνης δίνει την αίσθηση πως αγγίζει τον ουρανό και επικοινωνεί με την Αγία Οικογένεια όπως ακριβώς το είχε σκεφτεί ο Gaudi.[/pullquote]

Τέλος, αν έχετε μια επιπλέον μέρα στην διάθεσή σας τότε μάλλον αξίζει να οργανώσετε μια εκδρομή στο Φιγκέρες. Εκεί πέρα από την γραφικότητα του σκηνικού θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά τα έργα του Νταλί στο Μουσείο Νταλί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By