Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η παράδοση των πασχαλινών αυγών και ο Λευκός Οίκος

35.000 ανθρώπους πρόκειται  να υποδεχθεί οι οικογένεια Ομπάμα στο Λευκό Οίκο για την ετήσια παραδοσιακή γιορτή των αυγών του Πάσχα.

leykos oikosΟ Μπάρακ Ομπάμα (πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών) και η οικογένειά του θα υποδεχθούν περισσότερους από 35.000 ανθρώπους για την ετήσια παραδοσιακή γιορτή των αυγών του Πάσχα, στο κήπο του Λευκού Οίκου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο, άνθρωποι από κάθε μία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν στην ημέρα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, για οικογένειες με μικρά παιδιά, ένα γεγονός που διαρκεί περισσότερο από ένα αιώνα.

Οι δραστηριότητες που θα περιλαμβάνονται αυτή τη μέρα θα είναι αθλήματα και μαγειρική με στόχο να ενισχυθεί η εκπαίδευση των οικογενειών στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Κύριο θέμα της τελετής το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις πρόσφατες δραστηριότητες της Μισέλ Ομπάμα θα είναι: «Να είσαι υγιής, να είσαι δραστήριος, να είσαι ο εαυτός σου».

Η εκδήλωση αυτή χρονολογείται από το 1878, όταν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Ράδερφορντ Χέιγς, ήταν ο πρώτος που επέτρεψε στα παιδιά να «κυλήσουν» τα αυγά στο Λευκό Οίκο. Η εκδήλωση ακυρώθηκε λίγες φορές από τότε, κυρίως λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η εκδήλωση μεταφέρθηκε σε άλλα αξιοθέατα της Ουάσιγκτον.

 

 

By